• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çiftçilerin elektrik çilesi bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir'e bağlı köylerde ortalama 6 ila 8 saat arasında elektrik kesintisinin olduğunu söyleyen çiftçiler, tarımsal sulamada büyük sorun yaşadıklarını söylediler.

İlçeye bağlı Değim (Hervanî köyü) Mahallesi'nde ikamet eden çiftçi Ahmet Özgeyçi, yaşanan elektrik kesintileri çiftçileri mağdur ettiğini söyledi.

Ekinlerinin heba olmaması için elektrik sorununa çözüm bulunmasını isteyen Özgeyçi, "Bizler tarlalarda yüzdelik olarak, ailemizle beraber gece-gündüz demeden çalışıyoruz ama maalesef elektrik kesintileri yüzünden ekinlerimizde yeteri kadar verim alamıyoruz. Azda olsa yağmur sayesinde buğdaylarımız büyüdü ama şimdi yağmurda, elektrikte yok ekinlerimiz gelişmiyor. Geçen yılda aynı sorun vardı yetkililere seslendik, bu yıl yine yetkililere sesleniyoruz. Umarım sesimiz yetkililere ulaşır ve bize kulak verirler. Elektrik sorununa bir çözüm bulun ekinlerimiz heba olmasın." dedi.

DEDAŞ'ın elektrik kesintisinin çitçiyle devleti karşı karşıya getirdiğine vurgu yapan Özgeyçi, "Geçen yıl sayaçların olmadığını bahanesiyle elektriklerimizi kesiyorlardı. Bu yıl sayaçlar olmasına ve devletin desteklemeye el koymasına rağmen elektrik kesintisi devam ediyor. DEDAŞ neden bunu yapıyor, net olarak bilmiyoruz. DEDAŞ çiftçiler ile devleti karşı karşıya getirdiği açık ve net ortadadır. Yetkililerin bu sorunu bir an önce görüp ve müdahale etmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Elektrik olmadığı için ekinlerimiz kuruyor, ziyan oluyor"

Elektrik parasını vermelerine rağmen DEDAŞ'ın kendilerini mağdur ettiğini ileri süren çiftçi Avni Çelik de "Biz çiftçilik ile geçimimizi sağlıyoruz, ekinlerimizi sulamak için kuyu kullanıyoruz. Elektrik parasını ödüyoruz buna rağmen günde 8 saat elektrik kesintisi oluyor. Elektrik parasını vermemize rağmen DEDAŞ bizi çok mağdur ediyor. Elektrik olmadığı için ekinlerimiz kuruyor, ziyan oluyor. Elektrik sayaçlarının takım zamanı geldiğinde baskı uygulatıp sayaçları takıyorlar. Elektrik parasını vermemize rağmen hakkımız olan elektriği alamıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz bu soruna bir an önce bir çözüm bulmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Tahsilâta gelince bizden fazlasıyla para alıyorlar"

Gelirinin giderini karşılamadığını söyleyen çiftçi Ali Özgeyçi ise "Elektrik kesintileri nedeniyle tesisatlarımız hep yanıyor. Tahsilâta gelince bizden fazlasıyla para alıyorlar. Ben 47 dönüm pamuk ekmişim, benden 10 bin TL para almışlar. Gelsinler beraber hesaplayalım benim gelirim mazot parasını mı çıkaracak yoksa gübre, ilaç ve tohum parasını mı çıkaracak. DEDAŞ'ın uygulamasını meclis ve yetkililer görmüyor mu? Bu soruna bir çözüm bulunsun." diye konuştu. (Sabri Acet- İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir