• DOLAR 32.267
  • EURO 34.694
  • ALTIN 2404.033
  • ...
Kadınlardan Şehitleri Anma Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaf - Der Diyarbakır Şubesi Kadın Kollarının şehitleri anma etkiliğine yaklaşık 300 bayan katıldı. Program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından program Şubat ayında şehit bazı şahsiyetlerin hayatlarını konu alan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Azize Hoca, İslam`da, Allah yolunda adanmanın özel bir yeri olduğuna işaret ederek, "Bir anne Hz Meryem`in annesi gibi çocuğunu daha anne karnındayken Allah yolunda adayabilir mi? diye sordu.

Azize Hoca sözlerini şöyle sürdürdü: "Annelerin fedakârlıklarıyla, Allah`ın dinine hizmet yolunda mümtaz şahsiyetler yetişebilir. En başta kendimizi dinimize adamalıyız. Kendimizi Allah`ın yoluna hizmete adamalı, zamanımızı İslam`a hizmet için müsaitleştirmeli, kendimizi yetiştirmeliyiz.

Hizmet olmadan, fedakârlık olmadan Allah yolunda fedadan bahsedilemez. Bu davanın başlangıcı ve örnek alınması gerekenleri en başta peygamberlerdir.

Onların hayatlarına bakarsak çok güzel nümuneler göreceğiz. Onlar hiçbir makam ve mevki düşünmeden kendilerini bu kutlu yola adamış yüce şahsiyetlerdir. Onlar Allah`a ibadet yolunda hiçbir kınayıcının kınamasından korkmadan hiçbir makam ve mevkiye göz dikmeden her şeyleriyle davalarının sürdürücüsü olmuşlardır.

Onların dava yolundaki mücadelelerinde en büyük destekçileri de hiç şüphesiz eşleri olmuştur. Bizim de bu çağın dava kadınları olarak onların yolunu sürdürmemiz gerekmektedir. Bizler onların yoluna hizmet edecek, feda olacak evlatlar yetiştirmeliyiz.

Bu davanın yücelmesi bizlerin yetiştireceği çocuklarla gerçekleşecektir inşallah. Bu yolda önce kendimizi yetiştirmeli, İslam için çalışmalı, elimizden geldiği kadar hizmet etmeli sonra da çocuklarımızı yetiştirmeliyiz. Eğer biz çocuklarımızı yetiştirmezsek ve onları Allah`ın yoluna hizmete ve fedakârlığa yönlendirmezsek onlar şeytana yem olacaklardır.

Biz onları şu an rahmetle andığımız Hamzalar, Mus`ablar, Hüseyinler, El-Bennalar, Seyyidler, İbrahim Hocalar, Şeyh Zekiler, Azizler, Selahaddinler gibi yetiştirmeli ve Allah yoluna adamalıyız."

Yapılan konuşmaların ardından Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesi Bayanlar Komisyonu Çocuk İlahi Grubu, ilahiler seslendirdi. İlahilerin ardından okunan dua ile program sona erdi.

(M. Salih Keskin - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir