• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Muş`ta Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Organize Sanayi Bölgesi esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan ve beraberindeki heyet, esnafın sorunlarına kulak verdi, bölgede incelemelerde bulundu.

Esnafın ciddi sıkıntıları olduğunu ve sorunlarıyla ilgilenilmesinin esnafı memnun ettiğini belirten Çağlayan, yetkililerin halkın sorunlarına kulak vermesi ve ilgilenmeleri gerektiğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi esnafının elektrik, altyapı, ürettikleri malları pazarlayamama ve bunun gibi birçok sıkıntıları olduğunu ifade eden Çağlayan, sanayi bölgesinde yapılan fabrikaların terk edilmeye başlandığını ifade etti.

Çağlayan, "Muş Organize Sanayi bölgemizde bazı incelemelerde bulunduk, esnafımızı ziyaret ettik. Şu anda burada 14 işletme var fakat şu an bu 14 işletmelerden sadece 6`sı faal durumda. Diğerleri tamamen terk edilmiş, yani Organize Sanayi Bölgemiz şu anda terk edilmiş vaziyettedir. Burada ziyaret ettiğimiz esnafımızın çeşitli şikâyetleri var. Özellikle, kış aylarında ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Bunun dışında yetkililerin Organize Sanayi Bölgesine sahip çıkmadığını söylüyorlar. Normal şartlarda organize sanayi bölgesi bütün işletmeleriyle işler hale getirilirse, gençlerimizin istihdamı konusunda çok büyük bir açığı kapatacaktır." ifadelerini kullandı.

Esnafın, sorunlarına çözüm beklediğini belirten Çağlayan, "Organize Sanayi Bölgemizin tam kapasite ile çalışamıyor olması Muş için büyük bir kayıp. Oturduğu memleketinde iş bulamayan gençlerimiz çalışmak için batı illerine gitmek zorunda kalıyor. İlimiz ekonomisi için lokomotif olabilecek böylesi bir alanın aktifleştirilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Halkımız bizden bunu bekliyor." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir