• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin`de "Ulusal Çalışan Sağlığı ve Güvenlik Sempozyumu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Mardin ve Ankara halk sağlığı müdürlüklerinin işbirliğinde bir otelde düzenlenen ve 2 gün sürecek "Ulusal Çalışan Sağlığı ve Güvenlik Sempozyumu" başladı.

Sempozyuma, Türkiye'nin birçok ilinde sağlık müdürleri ile halk sağlığı çalışanları katıldı. Sempozyumun açılışında konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, katılımcılara teşekkür ettikten sonra Mardin'in morale ihtiyacı olan bir şehir olduğunu belirtti.

Mardin'in Türkiye'nin önemli turizm kentlerinde biri olduğunu belirten Yaman, son 4 haftadır Mardin'de yatak kapasitesinin yüzde yüz dolduğunu bunu hafta içinde de yapmanın gayreti içerisinde olduklarını aktardı.

Mardin'in etkinlikleriyle batıdaki bir ilden daha ileride olduğunu vurgulayan Yaman, “Bisiklet Federasyon ile birlikte Uluslararası Medeniyetleri Turu diye bir yarış düzenliyoruz. Onun hazırlıklarını yapıyoruz.  Mardin'de çeşitli etkinlikler yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Yani Mardin, batıdaki bir il seviyesinde hatta daha fazla organizasyonları şu anda barındırıyor.” dedi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı ise ortak çalışma kültürünün tekrardan yakalanması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de sağlık alanında yüksek teknolojinin kullanıldığını hatırlatan Başaralı, “Türkiye'de o kadar yüksek teknoloji kullanılıyor ki şu anda, eskide aylarca süren işlemler şu an bir günde hal oluyor. Türkiye'de bu konuda ileri seviyeye gittik. Sağlık alanında dünyayı takip etmeden olmuyor. Bu konuda sözleşmeler ve anlaşmalar var. Bizim altına imza attığımız bu sözleşmeleri nasıl hayata geçireceğiz, nasıl tatbik edeceğiz? iki gün boyunca bu sempozyumda hep beraber konuşacağız."

Ankara Halk Sağlığı Müdürü Dr. Doğan Aydoğan ile Mardin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Saffet Yavuz de birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun birinci oturumuna geçildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir