• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çiftçiler üretim maliyetlerinin ucuzlatılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

14 Mayıs Dünya Çiftçi Bayramı nedeniyle Ankara Tandoğan Meydanı`nda Türkiye Ziraat Odaları tarafından yapılan çiftçi mitingine Bingöl Ziraat Odası bünyesindeki çiftçiler de katıldı.

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, çiftçilerin Türkiye`nin dört bir yanından Tandoğan Meydanı`na akarak taleplerini dile getirdiğini söyledi.

“Vatan, Hürriyet, Ekmek” sloganıyla Ankara`da büyük bir miting yaptıklarını söyleyen Karaarslan, çiftçilerin üretim maliyetlerinin ucuzlamasını ve ürünlerinin tüketicilere daha düşük fiyattan ulaşmasında hemfikir olduğunu belirtti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar`ın, çiftçi talepleri için hükümete seslendiğini ifade eden Karaarslan, “Sayın başkanımız çiftçilere verilen desteğin artırılmasını isteyerek çiftçilere verilen her desteğin fazlasıyla ülke ekonomisine kazandırılacağını ifade etti. Bizlerde taleplerimizi yeniliyoruz. Çiftçimize destek artarsa Türkiye gıda anlamında her zaman kendi kendisine yeten bir ülke olacaktır.” dedi.

Çiftçilerin ekonomik anlamda zor günler geçirdiğini anımsatan Karaarslan “Gübre, yem, elektrik, tohum, ilaç gibi girdi fiyatlarının yüksekliği çiftçileri zorluyor. Çiftçimiz her türlü desteği hak ediyor. Destekler artarak sürmeli ve çiftçimizin rakipleriyle aynı koşullarda üretim yapması sağlanmalıdır. Bunun için kaliteli ve sertifikalı tohuma, ucuz fiyatla ulaşmalıyız. Ucuz gübre ve ucuz mazot kullanmalıyız.” şeklinde konuştu.

Ankara mitinginin çiftçilerin taleplerinin dile getirilmesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Kaaraarslan, mitinge katılım gösteren üyelerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir