• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
"Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı" sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`de bir alışveriş merkezinin otopark alanında kurulan çadırlarda düzenlenen ve 4 gün süren 4`üncü Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı (MAGROTEX 2017) bugün sona erdi.

MAGROTEX 2017 fuarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Fuarın Genel Koordinatörü Mehmet Ünal, fuara 60 binin üzerinde katılım olduğunu belirterek, Mardin`in uluslararası bir koordinasyon kongre ve fuar merkezine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Fuara yoğun katılımın sağlandığını belirten Ünal, yoğun katılım nedeniyle havalandırma, park ve lavabo sorununun yaşandıklarını söyledi.

Ünal, "Fuar geçen yıllara oranla hem katım hem de ziyaretçi açısından çok daha yoğun oldu. Çünkü ilk kez uluslararası nitelikteki bir organizasyondu. Yurt dışından da ziyaretçiler Ekonomi Bakanlığımızla koordineli bir şekilde Gürcistan'dan ve çeşitli ülkelerden alım heyeti geldi. Mardin'i çok beğendiler. Ciddi iş görüşmeleri yapıldı, fayda olacağı kanaatindeyim. Alan yetmedi hem katılım anlamında hem de ziyaretçi anlamında çok yoğun ziyaretçisi olduğu için planlanan otoparklarda yetmedi ve dış alanlara taştı. Daha geniş alanlara ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Katılımın yüzde 65'i Mardin dışındandı birçok farklı illerden hem ziyaretçi hem de katılımcı geldi. Genel olarak bakıldığında iş ve ziyaretçi anlamında oldukça yoğundu ancak, havalandırma sistemi yetmedi nihayetinde kapalı bir fuar alanı değil, zaman zaman havalandırma sorunu yaşadık ama bunu da gidermeye çalıştık. Yoğun ziyaretçiden dolayı yanımızdaki lavabolar kaldırmadı. Şöyle bir sonuç elde edebiliriz, Mardin`in uluslararası bir koordinasyon, kongre ve fuar merkezine ciddi anlamda ihtiyacı var." dedi.

Fuara katılımın geçen yılki oranla daha fazla olduğunu söyleyen Ünal, "Fuara katılım şu anki verilere göre 60 binin üzerinde, bugün de fuarımızın son günü bugünü de baz alarak net sonucu elde edeceğiz. Geçen yıl 52 bin kusur civarında ziyaretçimiz vardı, bu yıl 60 bini geçtiği gözüküyor. İnşallah bu akşam kapanışını yapacağız. Bu arada İLKHA`ya baştan verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir