• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Sevme engelli olmamalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Milli Müdürlüğü tarafından ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası` münasebetiyle engellilere ve ailelerine yönelik bir etkinlik düzenlendi.

Büyükşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Toplantı Salonunda gerçekleşen etkinliğe;  Vali Yardımcısı Sayın Sercan Gökdemir, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ok, İl Maarif Müfettişleri Başkanı Aydın Uçar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Batur, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Sevgi Göktaş ile Zülküf Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, engelli dernek temsilcileri, okul müdürleri, engelli öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Gökdemir, her bireyin birer engelli adayı olduğuna dikkat çekti.

Bu durumun farkında ve bilincinde bir yaşamın sürdürülmesi gerektiğini aktaran Gökdemir, "Belki çocuklarımızın bazıları görme engelli, bazıları duyma engelli ve bazıları başka engellere sahip olabilirler. Ancak karşıma baktığımda sevme engelli çocuk görmüyorum. Her birisinin kalbi ve gönlü sevgi ile dolu. Duyma engelli olabiliriz, görme engelli olabiliriz ancak sevme engelli olmamalıyız." dedi.

Engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğunu belirten Diyarbakır İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sevgi Göktaş ise hayatın tüm alanlarında tüm zorluklara rağmen engellilerin sergilediği mücadelenin takdire şayan olduğunu söyledi.

Dünya nüfusunun yüzde 10`u, Türkiye nüfusunun ise yüze 13,2`sini engellilerin oluşturduğunu aktaran Göktaş, "Aileleri de ele aldığımızda, 78 milyonluk ülke nüfusumuzun 30 milyonunu yakında n ilgilendiriyor. Bu nedenle her 3 kişiden birini ilgilendiren mesele karşısında kayıtsız kalınması, göz yumulması mümkün değildir. Ancak bu meselenin çözümü için tüm toplum kesimleri adeta bir seferberlik ruhuyla hareket etmeleri gerekiyor. Engeline bakmadan, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek, ona saygı duymak, hürmet göstermek mecburiyetindeyiz. Bütün insanları, bütün insanlığı kucaklamayan, hiçbir anlayış insani ve vicdani olamaz. Fiziki engelin değil, asıl kalplerdeki, zihinlerdeki engelin sorun olduğunu her fırsatta anlatacak, her fırsatta hatırlatacağız." şeklinde konuştu. (Abdurrahman Tetik, M. Sıddık Bilge- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir