• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Başbakan Yıldırım: PKK/PYD ile mücadeleye devam edeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LONDRA - (AA) Başbakan Binali Yıldırım, Somali Konferansına katılmak üzere bulunduğu İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye mülakat verdi.

"YGP'yi silahlandırma kararı alan ABD`ye karşı somut bir eylemde bulunacak mısınız?" şeklindeki soru üzerine Yıldırım, "ABD`ye savaş ilan edecek değiliz. Durum bu değil. Adı ister PKK, ister PYD, isterse YPG olsun biz terör örgütüyle mücadeleye devam edeceğiz." yanıtını verdi.

Yıldırım, "ABD tarafından silahlandırılsa bile YPG`yi Suriye'de bombalamaya devam mı edeceksiniz?" şeklindeki soruyu da “Tabii ki. Eğer bir tehdit varsa tabii ki öyle yapacağız.” diye yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ABD`ye yapacağı ziyarette ABD Başkanı Donald Trump`a nasıl bir mesaj vereceğinin sorulması üzerine de Yıldırım, şunları söyledi:

"Mesaj açık. ‘En başından beri NATO`da müttefikiz, stratejik ortağız. Bölgede terör örgütleriyle mücadeleyi sadece Türkiye ile yapabilirsiniz, başka terör örgütleriyle değil` diyecek. Bu birinci mesaj. İkinci mesaj ise ‘FETÖ terör örgütünün ciddi bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık ve bu terör örgütünün başı ABD`de yaşıyor. Ortak ve dost iki ülke olduğumuza göre hukuki süreç tamamlanır tamamlanmaz onu sınır dışı etmelisiniz.` olacak."

Bu haberler de ilginizi çekebilir