• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Belediye Yolsuzluğunda 9 Kişi Adliyeye Sevkedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İzmir Mali Polisi tarafından Kuşadası Belediyesi`ne yönelik düzenlenen ve "Körfez" operasyonunun üçüncü dalgasını oluşturan operasyonda gözaltına alınan 9 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
 
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri tarafından 2011 Mayıs ayında ilki düzenlenen operasyonun üçüncü dalgası Kuşadası Belediyesi`ne yönelik yapıldı. Operasyonda, Kuşadası Belediye Başkanı`nın iki yardımcısı, CHP eski Gençlik Kolları Genel Başkanı İ.İ.Y. ve eski Genel Başkan Yardımcısı K.Y.`nin de aralarında bulunduğu dokuz kişi gözaltına alındı.
 
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatı üzerine harekete geçen Mali Büro ekipleri, 2011 Mayıs ayında İzmir Büyükşehir, Karabağlar ve Kuşadası belediyelerine yönelik yolsuzluk operasyonu düzenlemişti. Karabağlar ve Kuşadası belediyelerinde yapılan bazı yemek ve temizlik ihalelerindeki yolsuzluk dosyaları, ana dosyadan ayrılmıştı. Gözaltına alınan 9 kişinin, Kuşadası Belediyesi`ndeki bazı temizlik ve yemek ihalelerine fesat karıştırdığı, ihalenin istenen firmada kalması için rüşvet verdiği ve görevlerini kötüye kullandığı iddia edildi. Operasyon kapsamında D.D. (31), A.G.T. (42), Kuşadası Belediye Başkan yardımcıları A.K. (70)ve M.Z.F. (55), Mali İşler Müdürü Y.A. (49), CHP eski Gençlik Kolları Genel Başkanı İ.İ.Y. (25), eski Genel Başkan Yardımcısı K.Y. (26), S.G. (55) ve A.K.D. (38) gözaltına alındı. İ.C. adlı kişininse soruşturma kapsamında halen arandığı öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir