• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Hizmeti vatandaşın ayağına getirmek gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de yaşanan trafik karmaşasına dikkat çeken HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, şehir içi trafiğin kangren haline geldiğini, bu sorunun çözümü için atılması gereken adımların ivedilikle atılması gerektiğini söyledi.

Şehir merkezindeki ara caddelerde gelişigüzel park edilen araç konusuna da değinen Tasalı, ayrıca, yapımı devam eden şehirlerarası ana yolların da bir an evvel bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Bingöl deki trafik ve ulaşım sorununun her geçen gün daha da büyüdüğünü ve içinden çıkılamaz bir hale geldiğini belirten Tasalı, sözlerine şöyle devam etti:

“Her gün artarak devam eden araç sayısı, buna mukabil olarak da mevcut yollardaki yetersizlik nedeniyle sıkıntı kaçınılmaz oluyor. Yapılacak tek şey ise alternatif yollar oluşturmak, trafiği rahatlatmak için mevcut yoların bakımını yaparak daha kaliteli hale getirmek ve yolların işlevselliğini artırmaktır.”

Bingöl-Erzurum ve Bingöl-Diyarbakır Karayolunun bir an önce bitirilmesi ve bu yolların ivedilikle halkın hizmetine sunulması gerektiğini belirten Tasalı, Bingöl Belediyesi tarafından yaptırılan şehirlerarası otogarın ise kavşak sorunu yaşadığını ve bundan dolayı hizmete sokulamadığını söyledi.

Tasalı, “Bu sıkıntıyı aşmak için yol üzerindeki kavşak acilen yapılmalıdır. İlimizin iki yakasını birbirine bağlayan ve trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltan Çapakçur Köprüsü yıkılmış ve yenisinin yapımına başlanmıştır. Bu köprünün kısa zamanda bitirilip hizmete açılması önem arz etmektedir. Eski köprüden dolayı mağdur olan halkımızın yeni köprünün yapım süresinin uzunluğuna mahkûm edilmemesi gerekir. Kısa süre önce Çapakçur Deresi'nin taşması sonucunda meydana gelen sel felaketinde Bahçelievler ve Karşıyaka mahallelerini birbirine bağlayan köprü yıkılmış, buna bağlı olarak ciddi sıkıntılar yaşanmıştı. Geçici olarak ulaşıma açılan köprü, ileriki zamanlarda daha kaliteli ve ihtiyaca cevap verecek şekilde yeniden yapılmalıdır.” diye konuştu.

İçmeler Mahallesi - Genç Caddesi duble yolu ile Havaalanı Kavşağı - Simanı Mahallesi duble yolunun aydınlatmasının acilen yapılması gerektiğini de belirten Tasalı, şöyle konuştu:

“Şehir içi trafik ve ulaşımını kangren haline getiren gelişi güzel araç parkı sorunu giderilmeli ve bu bağlamda acilen şehrin belirli yerlerine kapalı, katlı modern otoparklar yapılmalıdır. Örneğin Eski Cezaevi mevkiinde bulunan köy garajı, 1 No.lu Sağlık Ocağı veya Telekom karşısındaki askeri alanın bir kısmı için bir proje hazırlanıp modern, kapalı ve katlı araç otoparkları yapılabilir. Ulu Cami bitişiğindeki mevcut otopark da revize edilmeli, daha kapsamlı ve modern bir hale getirilmelidir. Yayalara ait olan kaldırım işgallerine son verilmeli ve bunun için kalıcı çözümler sunulmalıdır. Seyyar satıcılar için şehrin belli yerlerinde uygun, modern, temiz, kapalı semt pazarları kurulmalıdır.”

Şehir içindeki büyük alışveriş mağazalarının araç park alanlarının da olmadığını belirten Tasalı, “Vatandaşlar, araçlarını yol üzerinde park ederek alışverişlerini yapmaktadırlar. Bu durum şehir trafiğinin akışını engellemektedir. Trafik akışını kolaylaştırmak için bu büyük AVM`lerin bir an önce şehir dışına taşınmaları gerekir. Köy ve ilçelere yolcu taşıyan araçlar için eski otogar revize edilmeli ve ivedilikle halkımızın hizmetine sunulmalıdır.” dedi.

Şehir içi taksi ve otobüs işletmeciliği yapan esnaf için belli yasal standartların getirilmesi gerektiğini söyleyen Tasalı, “Şoförler bu yasal standartlara/kurallara uymalıdır. Şoförler de şehir içi trafiğini zora sokacak keyfi tutum ve davranış içinde olmamalı, yasal çerçevede mesleğini ve görevini icra etmelidir. Bu araçlar için standartlara uygun duraklar yapılmalı. Yolcular için bu duraklar in-bin amaçlı kullanılmalıdır.  Küçük Sanayi Sitesini duble yola bağlayan kavşak ve Bahçelievler Mahallesi mezarlık mevkiindeki duble yol ve kavşak bağlantı alt geçidi yeniden gözden geçirilmeli ve revize edilmelidir. Ayrıca küçük sanayi sitesi içindeki yollar onarılmalıdır. Büyük tonajlı araçların gelişi güzel şehir içi trafiğine girmelerine izin verilmemeli, bu araçlar için zaman sınırlamasına gidilerek geçecekleri güzergâhlar belirlenmelidir. Böylece şehir içine girmeleri engellemiş olacaktır.” şeklinde konuştu.

Ana yollar üzerinde yapımı devam eden inşaatların trafik ve ulaşım karmaşasına neden olduğunu dile getiren Tasalı, doğalgaz dağıtım çalışmaları ve inşaatlardan dolayı cadde ve sokaklarda gelişigüzel kazıların yapılmasının da önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Tasalı, “Bu kazılardan dolayı yollar da bozulmaktadır. Bozulan yollar bir an önce onarılmalı, bu konuda vatandaşlara daha fazla rahatsızlık verilmemelidir. Şehir içi trafiğin rahatlatılması ve karmaşanın son bulması için yetkililer etkin denetim yapmalıdırlar.” ifadelerini kullandı.

Tasalı, sözlerini şöyle bitirdi: “İlimizdeki yüzlerce şoför her yıl Ulaştırma Bakanlığından aldıkları kimi evrak ve belgelerini yenilemek için Erzurum`a gitmek zorunda kalıyor. Ulaştırma Bakanlığı Erzurum Bölge Müdürlüğü, ilimizdeki şoför esnafının bu mağduriyetini gidermek için Bingöl`de de bir birim oluşturmalıdır. Böylece esnaflarımız hem zaman, hem de maddi anlamda rahat edeceklerdir. Hizmeti vatandaşın ayağına getirmek gerekir.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir