• DOLAR 32.268
  • EURO 34.729
  • ALTIN 2402.987
  • ...
HÜDA PAR'ın arabulucuğuyla husumetli aileler barıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanlığı Uzlaşı Komisyonu ve bölgenin kanaat önderlerinden Mesut Demir’in girişimleri sonucu, Çelik ile Korhan aileleri arasında 2 ay önce başlayan husumet, ailelerin barışmasıyla sonuçlandı.

Husumetli taraflardan birinin olayı HÜDA PAR Uzlaşı Komisyonu’na getirmesi sonucu olaya müdahil olan HÜDA PAR Kızıltepe ilçe Başkanlığı Uzlaşı Komisyonu ve Mardin’in kanaat önderlerinden Mesut Demir’in arabulucu olma çalışmaları sonucu husumet daha fazla büyümeden barışla sonuçlandırıldı.

İttihad'ul Ulema üyesi Molla Ali Büyük, barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür edip barışın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Okuduğu duanın ardından, her iki aile, şahitler huzurunda el sıkışıp husumeti bitirdiler.

 “Sulh her zaman hayırlıdır, toplumun menfaatinedir, yararınadır”

Barışın ardından gazetecilere açıklamada bulunan HÜDA PAR Kızıltepe Uzlaşı Komisyonu Başkanı Nureddin Geşgin, şunları söyledi:

“Partimize yapılan müracaat üzerine olaya arabulucu olarak müdahil olduk. Elhamdülillah çok kısa bir süre içerisinde olay büyümeden sulhla neticelendi. Bundan dolayı her iki tarafa çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Milletimize de sesleniyoruz; sulh her şeyden daha hayırlıdır. Her olayda, kazada ister kasti olsun ister kazaen olsun buna benzer olaylarda önce sulha başvurulmalıdır. Sulh her zaman hayırlıdır ve toplumun menfaatinedir. Bizleri kendileri arasında aracı kabul ettikleri ve İslam’a uygun bir sulh yaptıkları için ailelere ve barışın oluşmasına vesile olan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin.”

Barış girişimlerinde buluınan kanaat önderi Mesut Demir ise Çelik ve Korhan aileleri arasında meydana gelen acı olayın bir an önce kapanıp uzamaması için ortaya konulan çabanın çok değerli olduğunu belirterek, “HÜDA PAR’la birlikte Çelik ailesinin büyüğü Hacı Zübeyir amcanın yanına gittik. Sağ olsun her iki ailede bizi kırmadılar. Huzurunuzda her iki aileye ve barışa katkısı olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Rabbim bir daha bu tür acıları bize göstermesin.” temennisinde bulundu.

“Gençlerimizi İslami bir ahlak ile yetiştirmeye gayret edelim”

Demir, "Herkesten ricam, biz büyükler, aile reisleri olarak; gençlerimizin üzerine eğilelim, gençlerimizin İslami ahlak ile yetişmeleri için üzerlerinde duralım. Gençler deli doludurlar, yanlış arkadaşlar edinip yoldan çıkıyorlar. Sizlerden rica ediyorum, herkes kendi gençleri üzerinde dursun, İslami bir ahlak ile yetiştirmeye gayret etsin.” dedi.

Barış töreninde; İttihad'ul Ulema üyesi Molla Ali Büyük, HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç, Kızıltepe HÜDA PAR İlçe Başkanı Burhan Aydın, kanaat önderi Mesut Demir, STK temsilcileri ve her iki ailenin ileri gelenleri katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)







































Bu haberler de ilginizi çekebilir