• DOLAR 32.483
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2447.484
  • ...
"Birlik ve beraberlik şuurunun aklımızı ve gönlümüzü kuşatmasını diliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arınma ve kurtuluş için ellerin semaya açıldığı, Şaban ayının 14'üncü gününü 15'inci gününe bağlayan gecede idrak edilecek Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Mustazafalar Cemiyeti Genel Merkezi; tefrikanın bölüp parçaladığı, Müslümanları güçsüz düşürdüğü bu çağda, birlik ve beraberlik şuurunun akılları ve gönülleri kuşatmasını dilediklerini belirttiler.

"Şaban ayının 15'inci gecesi olduğu zaman ibadete kalkın ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar; Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim, buyurur." Hadis-i Şerifi ile başlayan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Berat (Berâet) af ve bağışlanmadır. Ramazan ayının habercisi olan ve Şaban ayının 14'üncü gününü 15'inci gününe bağlayan gecede idrak edilen Berat Kandili'nin tüm İslam âlemi için hayır kapılarını ardına kadar açmasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Rahmet, mağfiret gecesi olarak da bilinen bu gecenin İslam ümmetinin üzerindeki 'karanlıkları' dağıtmasını temenni ediyoruz. Tefrikanın bölüp parçaladığı, Müslümanları güçsüz düşürdüğü bu çağda, birlik ve beraberlik şuurunun aklımızı ve gönlümüzü kuşatmasını diliyoruz."

İslam dünyası açısından Kadir Gecesi'nden sonra gelen en değerli gecelerden biri olan Berat Kandili dolayısıyla yayımlanan mesajın devamında başta üye ve gönüllüleri olmak üzere tüm Müslümanların bu gecede Allah'a daha yakın olup, dünyadan arınıp tam bir teslimiyet sergilemeleri gerektiği belirtilerek, "Rahmet kapılarının ardına kadar açık olduğu bu mübarek gecede uzun secdelerle Allah'tan mağfiret dileyelim. İlahi dergâha gözyaşları içerinde iltica edelim. İslam ümmetinin çektiği acı ve kederlerin son bulması için tam bir taat ve teslimiyetle Rabbimize yalvaralım. Coğrafyamızda akan kanın durması için basiret ve ferasetlerin açılmasını isteyelim. Geceyi zikir ve ibadetle ihya edip imanımızı tazeleyelim. Elimizin ulaşamadığı, yardıma güç yettiremediğimiz beldelerdeki Müslüman kardeşlerimiz için çokça ve acziyetimizi belirterek dua edelim. Af, arınma ve kurtuluş gecesi olan bu günde çokça tövbe edelim." denildi.

Mustazafalar Cemiyeti Genel Merkezi tarafındna yayımlanan mesajın sounda, "Rabbimizden bu geceyi hakkıyla idrak edebilmeyi niyaz ederken, tüm Müslümanların Berat Kandilini tebrik eder, aslı itibariyle selam yurdu olan İslam topraklarında yeniden barışın ve huzurun hâkim olmasını umarız." ifadelerine yer verildi.  (Mustafa Kaynak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir