• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
"Şevket Başak Köprülü Kavşağı eylül ayında bitecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da uzun zamandır yapımına başlanılan ancak bir türlü tamamlanamayan Batman-Siirt Karayolu'ndaki Şevket Başak Köprülü Kavşak ile ilgili İLKHA'ya açıklama yapan Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, köprülüğü kavşağın eylül ayında tamamlanacağını belirtti.

2016 Mart ayında başlatılan ve şu anda yapımı devam eden 18 milyon 921 bin TL'ye mal olan Şevket Başak Köprülü Kavşak projesinin eylül ayı ortasında bitirileceğini tahmin ettiklerini belirten yetkililer, Telekom, DEDAŞ ve belediyeye ait yeraltı çalışmalarının, köprülü kavşaktaki yapım işlerini ciddi bir şekilde etkilediğini belirttiler.

Yetkililer, "Üst köprünün trafiğini hızlı bir şekilde verdik ama bu arada Batman'daki Şevket Başak Köprülü Kavşak imar yolu alt geçidinin devamında bir devam çalışması mecburiyeti doğdu. Geçen sene biz belediye ile görüştüğümüzde bu imar yoludur, buranın kazısını bir şekilde tamamlamaları gerektiğini söylemiştik. Ama belediyenin öyle bir gücü olmadığı için yapılmadı. Şevket Başak'ın devam imalatı olan altgeçitte duvar gibi bir kazı var. Orayı kazarsak Allah korusun o binalar çöker. Orada çok teknik bir çalışma olan kazıklı perdeli bir sistem projelendirdik. Hiç bir şekilde binaların temeline zarar vermeyecek ama altgeçidin de trafiğe açılmasını ve sağlıklı şekilde bağlantıyı sağlamak için yeni bir proje yaptırdık." ifadelerini kullandı.

Yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aktaran yetkililer, "Yan yolların üst yapısı ikinci işler, aydınlatma, kaldırım ve birde imar yolunun mahalleye olan bağlantısı, o bağlantıda da kanalizasyon ve içme suyu çalışması var. Kalan işlerin ihalesini yaptık. İhale geçen sene aralık ayında olan bir ihaleydi. Ama Kamu İhale Kurumu (KİK) sürecinden dolayı ihale uzadı. Şu an ihale KİK'ten geldi. Sözleşmeyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu ayın sonunda bir aksilik olmasa yeni ihalenin startı verilecektir. 1 Haziran itibarıyla biz oraya yeni bir firma ile hızlı bir şekilde dört koldan gireceğiz. Oradaki işimizi bu sene içerisinde eylül ayının ortasında köprülü kavşağı tamamıyla faal hale getirmeye çalışacağız." diye belirtti.

Yetkililer, son olarak şu ifadelere yer verdi: "Batman'da daha öncede köprülü kavşaklarımızı yaptık. Kalite standart olarak Batman'daki kavşaklarımız her zaman Türkiye'de kendini ispat eden kalitelerdedir. Diyarbakır'a göre çok üst standartlardadır. İnşallah Şevket Başak Köprülü Kavşağı tamamıyla hizmete açacağız. Eylül'den önce yan yolları Şevket Başak Köprülü Kavşağa açarız ama imar yolu bizi biraz daha uğraştıracak. İmar yolu şimdilik Batman trafiğini sıkıntıya koyan bir durum değil. Ağustos ortasında Şevket Başağı tam olarak trafiğe açarız. Ama imar yolunu hizmete koymamız eylül sonunu bulur." (M. Fatih Akgül - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir