• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
GAP Sivil Toplum Zirvesi'nin ön toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan, birçok sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği 13-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak GAP Sivil Toplum Zirvesi'nin ön toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Güngör Azim Tuna, Vali Danışmanı İbrahim Akgün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Valiliğin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Vali Tuna, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tuna, "Terör uzun zamandır halkın üzerine baskı kurmuştur. Sözde özgürlük adına, bölge halkının kendi iradesini kullanmasına izin vermemiştir. Bugün ve 50 yıldan bu yana ilk defa örgüte büyük ve kalıcı darbeler vurulmuştur. Örgütün sadece eylemleri değil aynı zamanda halk üzerine kurduğu baskı da önemli ölçüde kırılmıştır. Şimdiye kadar görülen hususlardan biri halkın örgüte karşı konuşamaması, düşündüklerini hatta şikâyetlerini dile getirememesiydi. Bugün artık bölge halkı böyle bir hayat istemediğini, bu gidişatın sona ermesini özellikle son referandumda dile getirmiştir. Bölge halkı toplum olarak iradesini ortaya koyduktan sonra düşünen, yazan, politika yapan ve huzur isteyen her bireyin bir araya gelerek sorumluluk alması gerekiyor." dedi.

Bölgenin gelişmesi için bazı adımların atılması gerektiğini dile getiren Tuna, sözlerine şöyle devam etti: "Nasıl bir hayat istiyoruz? Nasıl bir toplum ve şehir istediğimizi dile getirmemiz ve ortak bir irade geliştirmemiz gerekiyor. Bilgimizi ve aklımızı halkın hizmetine vermemiz gerekiyor. Geçtiğimiz 50 yıl boyunca yıkarak, bölerek, insanları ayırarak hiçbir şey kazanamadığımızı ama çok şey kaybettiğimizi yaşayarak ve öğrenerek gördük. Şimdi bölgeye başka bir bakış açısıyla, pozitif bir bakış açısıyla bakma zamanıdır. Diyoruz ki gelin bilginizi hatta aklımızı paylaşalım, ortak akıl arayalım ve elde ettiğimiz ortak aklı halkımızın, milletimizin hizmetine sunalım."

Bu projenin uzun soluklu bir ortak akıl arayışı olduğunu ifade eden Tuna, ekimde yapılması düşünülen zirve için toplantıların zaman içerisinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin diğer illerinde de düzenleneceğini söyledi.

Toplantı daha sonra basına kaplı olarak devam etti. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir