• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
Mağdur yolculardan uçak firmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa GAP Havalimanı`ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı`na gitmek isteyen yaklaşık 180 yolcunun normal uçuş saatlerinin yaklaşık 10 saat rötar yaptığını belirterek Pegasus Hava Yolları'na tepki gösterdi.

Yolcular uçaklarının saatlerce geç kalktığını ve bunun yanında firma yetkililerinin kendileriyle ilgilenmediklerini iddia ettiler.

Firmanın mağdur ettiği yolculardan biri olduğunu söyleyen Bahri Bayrakusan, yürürlükte olan haklarını istediklerini, beş saat dolduğu takdirde konaklama hakkının olduğunu ancak kendilerine konaklama hakkının verilmediğini söyledi.

"Yetkili bulamıyoruz"

Mağdur olduklarından ve yetkili bulamadıklarından yakınan Bayrakusan, "Burada mağdur durumda bekliyorum, yetkili bulamıyoruz. Bize, ancak İstanbul`da Sabiha Gökçen Havalimanı`na gittiğinizde oradaki yetkililerden bir bilgi alacağımızı söylüyorlar." dedi.

Havaalanında saatlerce bekledikten sonra otobüs ile gitmek istediğini ancak üzerinde yeteri miktarda para olmadığı için gidemediğini söyleyen Cevdet Şükür adlı yolcu ise, "Biz gidiş ve dönüş bileti aldık. Saat 12.30`dan beri burada bekliyoruz. Bavullarımı aldılar ve gideceğimizi söylediler ama daha sonra uçuşun 17.00`ye ertelendiğini söylediler. Daha sonra 18.30 dediler ve en son 22.00'de dediler." ifadelerini kullandı.

"Yedek uçak göndereceklerini söylediler, göndermediler"

Şükür, konuşmasına şöyle devam etti: "Hiçbir yetkili gelip bir arkadaşımıza çözümlerini söylemediler.  Burada asker, öğrenci ve işi olan arkadaşlarımız var. Bunlar bu saatten sonra İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına indiklerinde evlerine nasıl ulaşacaklar? Onlara dedik ki başka bir havayolu şirketi ile bizi gönderin, bize: ‘Bu bizim sorunumuz değil.` dediler. Bu insanlar mağdur. Kendilerine ben otobüs ile gitmek istiyorum ama cebimde para yok çözümü nedir dedim. ‘ Bizim yapacağımız bir şey yok` dediler. Yedek uçak göndereceklerini söylediler, göndermediler. Şu anda ofiste yetkilileri dahi yok. "

"Bir yetkili gelip de burada ne oluyor diye sormuyor"

Uçakların rötar yapabileceğini ancak yaklaşık 10 saatlik rötarın kabul edilemez olduğunu söyleyen Hasan Çoban, "Bugün saat 12.30'da buraya geldim, şu anda saat 21.10. Uçak rötar yapabilir herhangi başka bir şey de olabilir, iki veya üç saat olabilir. Ama 8 saat beklemek çok sıkıntılı bir zaman dilimi. Pegasus, 180 kişiyi burada çok fena şekilde mağdur etmiştir. Bize bir çay veya lahmacun veriyorlar 'bakın ikram ettik!' diye. Ama onlar zannediyor ki onları mahkemeye vermeyeceğiz, gerekli şeyleri yapacağımı söylüyorum. Bize 800`ü arayın diyorlar, arıyorum bu konuda biz yetkili değiliz diyorlar. Koca bir havaalanında PEGASUS, kurumsal bir firma olarak gözüküyor ama öyle değil. Burada konuşma yapıyoruz, bir yetkili gelip de burada ne oluyor diye sormuyor. Kendi sitelerinde yazdıkları hakları bile bize kullandırtmıyorlar. " şeklinde konuştu.

Hastası için İstanbul`da randevu aldığını söyleyen Celal Yüksekyayla , "Ben İstanbul`da hastam için saat 10.30`da randevu aldım eğer bu hastam olmasaydı ben biletimi iptal edip geri dönerdim. Hastam Onkoloji bölümünde tedavi görüyor onu mutlaka götürmem lazım. Bize saat 22.00'de uçak kalkacak deselerdi biz başımızın çaresine bakardık. Henüz ne zaman gideceğimiz tam belli değil." diye konuştu.

Öte yandan uçağın saat 22.00 sıralarında kalkış yaptığı öğrenildi. (Ramazan Şefkatlı - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir