• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır`a uçak seferi sayısının düşürülmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Jet'in Diyarbakır'a sefer sayısını 5'ten 3'e düşürmesini değerlendiren Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Genel Başkanı Ramazan Azboy, bunu bütün Diyarbakırlılar için haksız bir tutum olarak niteledi.

Sefer sayısının düşürmesini yanlış bulduğunu ifade eden Azboy, bölgenin ekonomik açıdan canlanması için sefer sayısının artırılması gerektiğini belirtti.

Bu durumun ekonomiye zararlarının olacağını dile getiren Azboy, "Özellikle kalkınma hamlesi olan, cazibe merkezinin açıklanmasını beklediğimiz bir aşamada Diyarbakır'ın, Hz. Süleyman ve çevresi gibi yavaş yavaş turizmin açıldığı, insanların geleceği bir arifede uçak seferlerinin artırılmasını beklerken 3 sefere indirilmesi gerçekten tüm Diyarbakır halkına karşı haksızlıktır. Kendimiz dahi ayda bir kaç sefer Ankara'ya gidip geliyoruz. Buna rağmen 3'e düşürülmesini art niyet olarak görüyoruz. Yanlış bir karar olarak görüyoruz. Bu durumu ticaretimize, ekonomimize ve turizmimize yapılan bir darbe olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Uçak sefer sayısının düşürülmesinin hem seyahat açısından hem de ekonomik olarak olumsuzluklarının olduğuna dikkat çeken Azboy, "Daha önce Diyarbakır'dan Ankara'ya 06.30 uçağı vardı. Biz gidiyor, 18.30 uçağıyla Ankara'dan Diyarbakır'a geliyorduk. Mesainin başlamasıyla Ankara'daydık. Mesainin bitişiyle de uçağımıza atlayıp evimize dönüyorduk. Şimdi Ankara'ya gelecek olan iş adamlarının işlerini biriktirip gelmesi lazım. Daha önceki gibi 'Hemen gideyim, işimi halledip, geleyim.' şeklinden ziyade artık 'Birkaç işimiz üst üste biriksin.' deniyor. Çünkü artık bir külfet olacak. Uçak biletlerinin fiyatları da maalesef artmış durumda. Ayrıca aynı günde insan işini bitiremediğinden dolayı, otel, konaklama, yeme içme masrafını gidermek istediği takdirde ister istemez insanların hem Diyarbakır'a hem de Ankara'ya gitme noktasında kapasitesi düşecektir. Bu da yanlış bir tutumdur." ifadelerini kullandı.

Kısıtlamayla ilgili yetkililere seslenen Azboy, sözlerini şöyle tamamladı: "Diyarbakır'ın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin hepsinin canlanmasını istiyorsanız sefer sayısını 3'e düşürmek yerine gerekirse 5 olan sefer sayısını 10'a çıkarın. Yani kapıları sonuna kadar açın ki Diyarbakır ve diğer iller birbirini rahat tanısın. Ticaret daha gelişsin, insanlar kendini refah içinde görebilsin. İnşallah en yakın zamanda da Anadolu Jet bu tutumundan vazgeçer." (M. Hüseyin Temel-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir