• DOLAR 32.743
  • EURO 35.315
  • ALTIN 2449.346
  • ...
Van`da Tadilat Çalışmaları Son Sürat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Yaşanan depremlerin üzerinden 4 ay gibi süre geçmesi ve havaların ısınmaya yüz tutmasıyla farklı illere taşınan Vanlı esnaf geri dönmeye başladı. Kente geri gelen esnaf az hasarlı olan iş yerlerinin tadilatını yapmaya devam ediyor.

 

Konuyla ilgili İLKHA`ya konuşan esnaf Rüstem Coşar, iki yıldan beri çay evi ve internet kafe işlettiğini hatırlatarak, "Depremden sonra il dışına çıktık. 3 ay sonra geri geldik ve yeni bir iş yeri kiraladık. ancak burası da az hasarlı olduğu için tadilattan geçmesi gerekiyor. Biz şu an kendi imkânlarımızla buranın tadilatını yapıyoruz." dedi.

 

"Bankalar Esnafa Kredi Vermemek İçin Bin Bir Dereden Su Getiriyor."
Coşar sözlerini şöyle sürdürdü, "Tüm resmi evraklarımız olmasına rağmen bizler kredilerden faydalanamadık bankalar bu noktada esnafa kredi vermemek için bin bir dereden su getiriyor. Bizde baktık ki olacak gibi değil kendi imkânlarımızla buraların tadilatını yaparak faal hale getirmeye çalışıyoruz." İfadelerini kullandı.
 
"Kiraların Deprem Öncesinden Hiçbir Farkı Yok"
Kiraların deprem öncesinden hiçbir farkının olmadığını aktaran Coşar "Hatta iş yerleri hasarsız ya da az hasarlı olan bazı işyeri sahipleri bu depremi fırsata çevirerek iş yerlerini fahiş fiyatlara kiraya vermeye çalışıyorlar. Bu da gösteriyor ne yazık ki biz bu depremlerden hiç ibret alamamış ve hala birbirimizi kandırmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Bizler Hala Umutluyuz"
Deprem öncesi hayallerinin olduğunu ve depremlerle hayallerinin de yıkıldığını söyleyen Coşar, "yeni bir hayal ile iş yerimizi kuruyoruz. Hesabımız o yöndedir. Bakalım Rabbimizin hesabı nasıldır." İfadelerini kullandı.
Ayrıca 2010 yılında Van`da en genç işletmeci seçildiğini hatırlatan Coşar "Bizler hala umutluyuz ve Van ekonomi alanında geçmişini aratmayacaktır."
dedi.

 

"Havaların Isınmasıyla İşlerimizin de İyi Olacağı Umudundayız"
Öte yandan tadilat işlerinde çalışan Ercan Kazgan ise, deprem sürecinde kenti terk edemediklerini ancak işlerinin olmadığını hatırlatarak, "Bizler işçi olduğumuz ve imkân bulamadığımız için Van`ı terk edemedik. Ancak deprem süresince iş yapamadık. Esnafın geri dönmeye başlaması ile bizim de işlerimiz başladı. Hamd olsun Şu an işlerimiz yavaş yavaş açılıyor ve havalar ısındıkça daha iyi olacağı umudundayız." dedi.
 
Murat Dalgın-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir