• DOLAR 32.48
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2439.697
  • ...
Hacı adaylarına Kâbe maketli eğitim semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Hacılar Camii'nde Bingöl İl Müftülüğü tarafında düzenlenen uygulamalı eğitime, bu yıl hacca gidecek olan kadın ve erkek hacı adayları katıldı.

Seminerde Hacı adaylarına; ihramın nasıl giyileceğini, tavaf, Hac farizası esnasında uymaları gereken kurallar, kılık kıyafet kurallarından yolculuğa kadar uyulması gereken kurallar hakkında uygulamalı olarak çeşitli bilgiler verildi.

Uygulamalı tavaf eğitiminin ardından İLKHA`ya konuşan Bingöl İl Müftüsü Can, vatandaşların gittikleri kutsal topraklarla güçlük çekmemeleri ve ibadetlerini eksik yapmamaları için böyle bir eğitim verdiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının tüm il müftülüklerinde yapmakta olduğu Hac seminerlerinin başladığını ifade eden Can, “Bugün ilk seminerimizi yaptık. Gerçekten sizin de gördüğünüz gibi Bingöllü değerli hacı adaylarımız, son derece şevkle, iştirakle büyük bir merak içinde bizleri saatlerce dinlediler.  Bizlerde bu seminerlerde Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda vermemiz gereken bilgileri, bugün ana hatları ile anlattık. Beş gün devam edecektir ilk seminerimiz. Önümüzdeki günlerde bu seminerlerimizi daha da detaylandırarak, hacılarımızın Hac öncesi hazırlıklarından yolculuklarına kadar, Mekke`de Medine`deki otellerine tutum ve dav aranışlarına kadar, kendilerine gerekli olan sağlık ve sıhhatleri açısından, her türlü bilgiyi kafile başkanı, din görevlisi hocalarımızla ve sağlık konusunda doktorlarımızla beraber anlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Can, “Bütün hedefimiz; Hacılarımızın iki noktada bir, sağlık açısından kazasız belasız her hangi bir problem yaşamadan gidip gelmelerini sağlamaktır. Diğeri de, hacılarımızın bu kutsal görevlerini ve hac ibadetini İslam fıkhının, İslam hukukunun, ruhuna uygun bir şekilde ifa etmelerini sağlamaya çalışmak, bir eksikliğin olmasına meydan vermemek için bütün gayretlerimizi gösteriyoruz. Bu yıl Hac kurası çıkan tüm hacı adaylarını tebrik ediyorum. Rabbim kazasız belasız gidip gelmeyi kendilerine nasip etsin. ” şeklinde konuştu. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir