• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
Mardin`de rahvan atları yarışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Mardin`de 18`inci Geleneksel Rahvan At Yarışları Şampiyonası düzenlendi. Mardin Rahvan Atları Kulübü`nün desteği ile Zınnar Arena`da 7 kategoride yapılan şampiyonaya 16 ilden 100`e yakın yarışmacı katıldı.

Mardin Rahvan Atları Kulübü Başkanı Mehmet Emin Dündar, hava muhalefeti nedeniyle bugün yapılan yarışmanın Doğu ve Batı'yı birleştirdiğini söyledi. Dündar, “Mardin`de Geleneksel Rahvan At Yarışları Şampanyasını yaptık. Mardin`de 18`inci yarışmayı yapabildik. Esas yarışımız dündü fakat hava muhalefeti nedeniyle bugüne erteledik. 15-16 iden katılım vardı, 100`e yakın sporcu katıldı. Gaziantep`ten Samsun`a kadar, Doğu illerinden Van`dan Erzurum`a kadar katılımcılarımız vardı. Hükümetimizden ricamız bu etkinlikleri desteklemeleridir. Yerel yönetimler bu etkinlikleri finanse etmelidir. Kültürel etkinliklerin sinerjisi çok büyüktür. Tüm insanları bir araya getiriyor. Doğu`sundan Batı`sına kadar fikirleri ayrı olsa da atçılık camiasında birleşiyorlar. Bu konuda desteklenmesi ve gelişmesi lazım.” dedi.   

Şampiyonanın ağalığını yapan Artukbey Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm, bu geleneksel sporun Doğu ile Batı`yı birleştirmesi acısında çok önemli rol aldığını söyledi. Yertüm, “Yarışmaya Samsun`dan Edirne`den gelen atçılarımız var. Mardin`den ve çevre illerden birleşenler var. Bize bu sosyal sorumluluk projeyi anlattıkları zaman derhal kabul ettik. Çünkü bu tür etkinliklerin Mardin`de yapılmasından gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Yarışma hakemlerinden Ramazan Katırcıoğlu ise şunlar söyledi: “Bu yarışmalar pazar günü yapılıyor normalde ama hava muhalefeti nedeniyle bugün yapıldı. Dün yapılmış olsaydı daha çok katılım olurdu, fakat pazartesi yapılmasına rağmen katılım baya yüksekti.”

Yarışmacılar ise organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler. Yarışmanın sonunda kategorilerde dereceye girenlere ödülleri verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir