• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Yukarı Yongalı köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, Muş`un Yukarı Yongalı (Çengilli)  köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirdi.

Köy meydanında gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Köy imamı Hasan Özçelik`in selamlama konuşmasıyla devam eden etkinlik daha sonra okunan mevlit ve Grup Vahdet'in seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Okunan Mevlit ve ilahilerden sonra bir konuşma yapan Molla Nizamettin Yaçin, Hz. Peygamber'i anlatmak için birkaç ayın yetersiz kaldığına dikkat çekti.

Yaçin, "Peygamber'in davasını bir vakitte anlatmakla bitiremezsiniz. Yılın tümünde Peygamber'den bahsediyoruz. Çünkü Peygamberimiz öyle bir zat ki Müslümanlar her gün ondan bahsetmeseler bu Allah yanında bir mesuliyettir. Her namazda her ibadette ona salâvatlar getirmemiz gerekir. Onun Peygamberliğine şahadet etmeliyiz. Bunu yapmazsak ibadetlerimiz makbul olmaz, namazımız olmaz. Bundan dolayı o farklıdır, o insanlar gibidir fakat sıradan bir insan gibi değildir. Yakut taşı taşlar arasında nasıl farklıysa Resulullah da insanlar arasında öyle farklı bir insandır." dedi.

Kurtuluşun, hak ve adaletin ancak İslam ve Peygamber'e sarılmakla olacağına dikkat çeken Yaçin, "Dikkat edin yağmurun yağmadığı topraklarda bir rüzgâr eserse insanlar orada dayanamazlar. İnsanlar da böyledir.  Peygamberin ahlakından uzak toplumlar, vahiy ve İslam`dan uzak kalan toplumlarda da huzur ve adalet olmaz. Bu toplumlarda herkes halinden şikâyetçi olur, tıpkı bu gün içinde bulunduğumuz durum gibi herkes birbirinden şikâyetçi olur. Hak ve adalet nasıl ki önceki kavimler için bir ihtiyaçtı ve Allah Peygamber gönderdiyse aynı şekilde bizim de Peygambere, İslam`a çok fazla ihtiyacımız vardır. Kurtuluşumuz ancak İslam iledir, Allah`a ve vahiye teslimiyetle kurtuluş buluruz." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Siyer Sınavı'nda dereceye giren çocuklara ödülleri verildi.

Etkinlik, yapılan dua ile son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir