• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
"Çağın Gazalilerinin yetişeceği zemin imam hatiplerdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl 9`cusu düzenlenen geleneksel Mardin İmam Hatipliler Buluşması, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Marimder Başkanı Abdulsamet Yılmaz, AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar, Mardin Müftüsü İsmail Çiçek, Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş ve çok sayıda imam hatip mezununun katılımlarıyla yapıldı.

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, imam hatip okullarının önemine değindi.

"Zorluklarla sınanmadan varlıkla sınanma aşamasına gelemezsiniz"

Bir medeniyet hamlesi için çalıştıklarını anlatan Esen, "Bizler yılmadık, usanmadık. Ne de olsa bu dünya ‘bir geçiş yeridir` diyerek, hesaplarımızı ukbaya göre yaptık. Hz. Ömer`in pers seferi sırasında söylediği ‘Peygamberimiz hayattayken, azlıkla yoklukla sınandık. Şimdi varlıkla sınanıyoruz` hitabını hatırlarsınız. Zorluklarla sınanmadan varlıkla sınanma aşamasına gelemezsiniz. Kimi zaman bir daralma vardır, kimi zaman genişleme.  Ama her iki durumda da insanın şuuru açık olması gerekir. Bizler, yokluğun kol gezdiği, zorun hüküm sürdüğü dönemleri hep beraber yaşadık. Hamdolsun bu süreci safları sıklaştırarak, azmimizi ortaya koyarak atlattık. Hüküm vericilerin en 'adil`i Allah`tır. Şimdi varlığın zorluğuyla karşı karşıyayız. Şimdi, varın baştan çıkardığı bir dünyaya ile muhatap oluyoruz. Mümin, gaflette olmaz." diye konuştu.

Çağın İbni Sinalarının, Gazalilerinin yetişeceği zeminin imam hatipler olduğunu söyleyen Esen, "Aliya`nın dediği gibi; ‘Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için gökyüzünün öğrencisi olmak lazım.` Tarihin bize yüklediği misyon budur.  İmam hatip neden var, imam hatipliler ne için çaba sarf ederler? Çağımızın Hilful Füdulları olmak için. Hakikat için, hakkı tutup kaldırmak için.  Fıtrata saldırıları def etmek için…" dedi.

Marim-Der Başkanı Abdulsamet Yılmaz ise "Bugün düzenlediğimiz ‘9. Geleneksel İmam Hatipliler Buluşması` için buradayız. Bu güzel bahar gününde buraya teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bugün Mardin ilimizde 22 imam hatip lisesi ve 98 imam hatip ortaokulu bulunmaktadır. Bu okullarda okuyan yaklaşık 16 bin 500 öğrencimiz okumaktadır.  Okul binası ve öğrenci sayısı olarak önemli bir yere geldik." ifadelerini kullandı.

Program yapılan ikramların ardından sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir