• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
İstanbul Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuyla başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Yenikapı Miting alanında gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliği başladı.

Salâvat ve tekbirler eşliğinden 7'den 70'e her yaştan etkinlik alanına akın eden Peygamber sevdalıları, birbirinden güzel görüntüler oluşturdu.

Peygamber sevdalısı halk, oluşan yoğunluk nedeniyle kilometrelerce mesafede araçlarından inerek, yaya olarak mevlit alanında yerleri almaya başladı.

Alana gelen seyyar satıcılar ise mevlit etkinliği organizasyonu görevlileri tarafından satışlarını daha rahat yapmaları ve düzenin korunması için kendileri için belirlenen noktalara yerleştirildi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da platform tarafından büyük bir kermes alanda kurularak, hem halkın hem de görevlilerin yeme ve içme ihtiyaçları giderilmeye çalışılıyor.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Anadolu yakasında 10 ilçede 29 ve Avrupa yakasındaki 18 ilçede ise 82 nokta olmak üzere toplam 111 noktadan etkinlik alanına ücretsiz seferlerle halkın etkinliğe gelmesine imkân sağlandı.

Kutlu Doğum etkinliği münasebetiyle polisin de yoğun güvenlik önlemleri aldığı görülürken, platformun etkinlik tertip komitesi de kalabalık bir ekiple ile alan içinde ve dışında koordinasyonu sağlıyor.

Yerli ve yapancı çok sayıda basın mensubunun takip ettiği etkinlik, Rehber TV'den de canlı olarak tüm dünyaya yansıtılıyor.

Etkinlik öncesinde, öğle ezanın ardından alanda bulunanlar namazlarını cemaatle eda etti.

Aralarında HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Genel Başkan yardımcıları da olmak üzere diğer siyasi parti temsilcileri, STK yetkilileri, âlim, aydın, yazar, kanaat önderinden birçok kişi Kutlu Doğum etkinliğine iştirak etti.

Öte yandan Mısır`dan İhvan-ı Müslimin Davet Sorumlusu Abdülhak Şerif, Dr. Tevekkül Mesud, Cemaati İslami yetkililerinden İslam El Ğamri, Filistin`den Alimler Birliği`nden bir heyet, Hamas`tan Munir Said ve heyeti, Lübnan`dan Bilal Şaban ve heyeti, Suriye`den Şam Alimler Birliği Başkanı, Ebul ğayr Şükri, İmam Ebu Hanife Medrsesi Müdürü Şeyh Rıdvan, Başakşehir İslam Akademisi Müdürü Üstad İmadüddin Reşid, Başakşehir İslam Akademisi Hocası Yusuf Öztürk, Eritre`den Ümmet Vakfı`ndan bir heyet, İran`dan Belucistan eyaletinden Üstad Abdülmecid ve heyeti de kutlu doğum etkinliğinde katılanlar arasında yerini aldı.

(Zeki Aras, Mustafa Bikeç, M. Sıddık Bilge- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir