• DOLAR 32.443
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2441.89
  • ...
Şanlıurfa`da `Her Yerde Her Zamanda Okuma` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da ortaokul öğrencilerinin kitap okuma ilgilerini arttırma amacıyla her hafta bir okulun öğrencilerinin katıldığı "Her Yerde Her Zamanda Okuma" etkinliği düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği Ortaokul Komisyonunun organize ettiği etkinliğe yaklaşık 25 okul katılıyor.

Rabia Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 30 ortaokul öğrencisi, öğretmenleri tarafından kendilerine verilen kitapları okumaya çalıştı. Çevrede gezinen vatandaşların da dikkatini çeken etkinlik, gelecek haftalarda devam edecek.

Okuma etkinliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği Ortaokul Komisyon Sorumlusu Fatih Man, "Biz programı yaklaşık 25 okulda her hafta yapıyoruz. Bütün okumaları sadece bir kitabı anlamak için yapıyoruz. O kitap da Kur'an-ı Kerim'dir. Özellikle ortaokul öğrencilerimizin bilinçlenmesi, şuurlu olması ve Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamaları için bu faaliyetleri yapıyoruz.  Bu faaliyetlerimizdeki diğer bir amaç ise toplumdaki kitap okuma ilgisini arttırmak ve insanlar arasında bir farkındalık oluşturmaktır. Gençlere sadece bir mekân ve zamanda değil her yerde ve her zamanda kitap okunacağını göstermek istiyoruz." dedi.

Kitap okuyan nesillerin bilinçleneceğini belirten ortaokul öğrencisi Zeynel Suboğan, şunları söyledi: "Gençlerin zihin dünyasını, şuurunu ve imanını nasıl artıracağını ve nasıl yetişeceğini öğrenmek için bu programlara katılıyoruz. Biz çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Bugünkü aktivite ise kitap okumadır. Daha çok ve çeşitli aktiviteler yapacağız inşallah. Kitap okumak erdemdir. Kitap okuyan nesil hep şuurlu olur ve bilinçlenir."

Herkesin kendi odasını kütüphaneye çevirmesini tavsiye eden Hasan Basri Şahin de "Burada kitap okumak için toplandık. Kitap okuma güzel bir davranış olup, ahlakımızı geliştiriyor. Kitap okuma sevgiyi artırıyor. Kitap okumak için yer bulamamak bahane değildir. Her yerde ve her zaman kitap okunabilir. Eğer kendimize ait bir oda varsa onu kütüphaneye çevirebiliriz. Odamızı kütüphaneye çevirdikten sonra oraya bir kitaplık kurup, kitaplığımızı kitaplarla doldurabiliriz." şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan Salih Biten ise "Kitap okumamı geliştirip, okumayı daha çok sevmek için bu tür etkinliklere katılıyoruz. Genç kardeşlerime şunları söylemek istiyorum. Kitapları satın alıp, okusunlar. Genç kardeşlerimizin böyle programlara katılmalarını istiyorum. Okuldaki kütüphaneleri ziyaret edip, oradaki kitapları okusunlar." ifadelerini kullandı. (Hüseyin Yetmiş/Osman Gülebak-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir