• DOLAR 34.211
  • EURO 37.814
  • ALTIN 2916.905
  • ...
Şanlıurfa Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA-23 Şubat perşembe Şanlıurfa basınında yer alan haber özetleri şöyle:
 
Şanlıurfa SEMBOL Gazetesi: Urfa`da Vali iken Fişlenmiş
Tarihe Post-modern olarak geçen 28 şubat sürecinde fişlemeleri sadece Batı Çalışma Grubu (BÇG)`nun değil, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)`nın da yaptığı ortaya çıktı.Şu an Bursa Valisi olan ancak o dönem Şanlıurfa Valisi olan Şahabettin Harput`ın da `Genel İslamcı` şeklinde fişleme altına alındığı öğrenildi.
 
ŞAFAK: "Saldırgan ölü ele geçirildi
Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde, sevdiği kızdan karşılık göremeyip okul servisini durduran ve pompalı tüfekle ateş açarak iki kızı öldüren saldırgan ölü ele geçirildi.
 
OLAY: Şanlıurfa Müftülüğünden konferans
Şanlıurfa Müftülüğünce kadınlara yönelik ``İslam`da kadın hakları`` konferansı düzenlendi. Şair Nabi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansta Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Müftü vekili Mustafa Erdem, bir konuşma yaptı.
 
İPEKYOL: Vekil Gök; Yunanistan gibi olmamak için adımlarımızı dikkatli atmalıyız
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu "İntibak Yasa Tasarısı"nın görüşmelerinde söz alan Urfa milletvekillerinden Abdülkerim Gök, düzenlemenin bütçeye 2 katrilyon 500 trilyon lira yük getireceğini belirterek, "Bizler yarın İtalya ve Yunanistan`ın düştüğü duruma düşmemek için adımlarımıza dikkat etmeliyiz" dedi.
 
YENİURFA: "Sendikalar 4+4+4 sistemini değerlendirdi
Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ve Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube başkanı Halid Şahin, Ak parti tarafından meclis`e sunulan ve zorunlu eğitimi 4+4+4 şeklinde kesintili olarak 12 yıla çıkarılan teklifi değerlendirdi.
 
GAP GÜNDEMİ: "İslam`da kadın hakları" konferansı
Şanlıurfa Müftülüğünce kadınlara yönelik ``İslam`da kadın hakları`` konferansı düzenlendi.
Şair Nabi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansta Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Müftü vekili Mustafa Erdem, bir konuşma yaptı.
Her ay kadınlara yönelik düzenlemeyi planladıkları konferansın ikincisini gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdem, şunları kaydetti:
``İnşallah her ay birer konferans düzenleyeceğiz. Talep olması halinde bunların sayılarını arttırmaya çalışacağız. Kadın hakları her zaman tartışılmış bir konudur. Peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.S) döneminde de yapılan en büyük icraatlardan bir tanesi kadının haklarını geri iade etmesidir. Bütün peygamberler bunu yapmışlardır. Cahiliye döneminde kadın adeta bir meta, bir değeri yoktu. Bundan dolayı Nisa süresi gelmiş, kadınlarla ilgili ayeti kerimeler nazil olmuş, Peygamber efendimiz `Veda hutbesi`nde bunun üzerinde sıkça ve önemle durmuştur. Günümüzde de hala bu konu çok tartışılan ve ehemmiyet verilen bir mesele olduğunu görmekteyiz.``
Açılış konuşmalarının ardından İl Müftülüğü Vaizesi Macide Altunkaya, katılımcılara ``İslam`da kadın hakları`` konusunda bilgi verdi.
(Ali Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir