• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
MOSSAD KKTC`deki Arazilerin Peşine Düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akdeniz`e açılan israil, yönünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ne çevirdi. Amaç, KKTC`deki değerli ve stratejik arazileri ele geçirmekti. İsrail hükümetinin desteğini alan Yahudi işadamları, Türkiyeli avukatlar üzerinden paravan şirketler kurup, planlarını işletti. Elde edinilen bilgilere göre karanlık planın ardındaki isim İsrail Gizli Servisi (MOSSAD) usta ismi Yuda Mizrahi`ydi. Ajan Mizrahi, 2009`da KKTC`ye giriş yaptı. Kendini "Aslan Gündoğdu" olarak tanıttı ve iki şirket kurdu. Ayrıca DAN-YA isimli firmada da danışman olarak çalıştığını belirtti.

KAYBOLDU!
Ajan Mizrahi ya da sahte ismiyle "Aslan Gündoğdu", bu şekilde KKTC`deki stratejik arazilerin yerini tespit etti. Ancak Yuda Mizrahi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından adım adım izlendiğinden habersizdi. MİT müsteşarı Hakan Fidan tarafından kurulan özel birim, MOSSAD ajanı Mizrahi`yi takibe aldı. MOSSAD ajanı ile işbirliği yapan İsrailli işadamları, Girne`deki buluşma noktaları olan sinagogda fotoğraflandı. Deşifre olan MOSSAD ajanı Yuda Mizrahi, ortadan kayboldu. Sinagogun hahamı Hayim Azimov da Rum kesimine kaçtı.

 

KOD ADI KARANLIK
MOSSAD ajanı Yuda Mizrahi, Girne Alsancak`taki sinagogda toplantılar düzenliyordu. Toplantılara İsrailli işadamları da katılıyordu. Bu arada Mizrahi KKTC`ye "Aslan Gündoğdu", Türkiye`ye ise "Yuda Gündoğdu" pasaportlarıyla giriyordu.

117 GİZEMLİ KİŞİ
Kıbrıs`taki arazi skandalını çıkartan isim ise avukat Barış Mamalı`ydı. 12 avukatın İsraille ortak çalıştığını söyleyen Mamalı, "İsrail, şimdiye kadar 1 milyon metrekarelik arsa satın aldı. 95 gizemli işadamının sayısı da 117`ye ulaştı" dedi. TAKVİM

Bu haberler de ilginizi çekebilir