• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
Van`da Kutlu Doğum programı sonrası halk duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Koordinatörlüğü tarafından Kale Miting Alanı'nda "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber sevdalısı halk, duygularını paylaştı.

Bu tür etkinliklerle insanların bir araya geldiğini belirten katılımcılar, etkinliğin Müslümanların birliğine vesile olmasını dileyerek, Hz. Muhammed`e olan sevginin her yönüyle gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Düzenlenen etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerin ifade eden İmam Hatibi Abdulhakim Bilmez, "Bu gibi etkinliklerin olması Resulullah'ı (sav) anmamızı şöyle ifade ediyorum; kışın şiddetini yaşıyoruz. Kışın şiddetinin ardında baharın gelişi nasıl ki bütün insanların, duygularını hem zihnen, hem de bedenen rahata kavuşturuyorsa bu etkinliklerde öyledir. Resulullah'tan önceki dönem kış dönemi, o geldikten sonrada bahar dönemidir. Nasıl ki bütün kainat bahar dönemi ile diriliyor, işte Resulullah'ın bu ayda teşrifleri bütün kainatın dirilmesi anlamındadır. Bu ümmeti Muhammed'in dirilişine vesile olsun. Bütün İslam aleminin birlik ve beraberliğine vesile kılsın."dedi.

İlk kez bir Kutlu Doğum etkinliğine katıldığını söyleyen Büşra Eren ise "Bu etkinlik toplumun birleşmesi ve kardeşliği görme açısından çok iyi. Bu kadar insanın Peygamber Efendimizin arkasında durmasına insan seviniyor." şeklinde konuştu.

Bu tür etkinliklerle İslam'ın sesi daha gör çıktığını belirten Erhan Yılmaz, "Şu an çok mutluyum. İslamiyetin sesi daha çok haykırılıyor ve Müslümanların sesi daha çok çıkıyor." şeklinde duygularını paylaştı.

"Gelecek Kutlu Doğumu heyecanla bekliyorum "

2007'den bu yana Kutlu Doğum etkinliklerine katıldığını söyleyen Mevlide Timurtaş ise her yıl özlemle bir sonraki etkinliği beklediğini söyledi.

Timurtaş, "İnsanlar bu tür etkinliklere ihtiyaç duyuyor. Bu tür etkinliklerin daha çok teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu programları 2007'den beri taklip ediyoruz. Gerçekten severek aşk ve heyecanla bu günleri bekliyoruz. Bu günden sonra gelecek Kutlu Doğumu heyecanla bekliyorum. Peygamber aşkı kalbimizde gittikçe yükseliyor. İnsanların küfre doğru gittiği bir zamanda böyle bir Muhammedi aşk ihtiyaç duyulan bir şeydir. Peygamber sevdalılarından Allah razı olsun" dedi.

"İnşallah bu etkinlikler Müslümanların uyanışa vesile olur"

Kutlu Doğum etkinliklerini desteklediklerini dile getiren Abdulrahman Eren ise "Bu tür etkinliklerin ümmete, Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür etkinlikleri sonuna kadar destekliyoruz. Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinde yapılan bu etkinlikleri Peygamber Efendimizin doğumu vesilesiyle iyi geçiyor. Bu etkinliğin milletin ve Müslümanların uyanışına vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum." diye konuştu.

"Bu etkinliğe katılmayı kendimize bir şeref olarak addettik"

Van'ın Başkale ilçesinden Kutlu Doğum etkinliğine katıldığını söyleyen Musab Tamkan da "Elhamdülillah Peygamber sevdalıları ile birlikteyiz. Allah bizleri Peygamber Efendimizin sevgisinden hiçbir zaman ayırmasın. İnşallah mahşere kadar bu Peygamber davasında Van halkını hiç bir şekilde ayırmasın." dedi.

Bir diğer Peygamber sevdalısı Abdulgaffar Çiftçi ise böyle bir etkinliğe katılmanın gururunu yaşadığını söyleyerek, insanların bu tür etkinliklere katılmasını tavsiye etti.

Her zaman Kutlu Doğum etkinliğine katıldığını ifade eden Nazdar Acar, etkinliklerin devam etmesini ve İslam'ın hakim olmasını temenni etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun kurulduğu günde bu yana düzenlediği her türlü etkinliğe katıldığını belirten Halil Timurtaş da akrabalarını ve komşularını da etkinliğe davet ettiğini söyledi.

Bir araya gelmenin mutluluk verdiğini ifade eden Zeynep Kızıldoğan isimli vatandaş da Kutlu Doğum etkinliklerinde insanların bir arada olmasının önemli olduğunu dile getirdi.

"Müslümanların bir araya gelişi bana güven verdi"

Kutlu Doğum programına ilk kez katıldığını dile getiren Gülistan Elmas isimli Peygamber sevdalısı ise etkinliğin halka açık olmasının tebliğ niteliğinde olduğunu belirterek, Müslümanların böyle ortamlarda bir araya gelişinin kendisine güven verdiğini kaydetti.

Etkinliğin güzel olduğunu ifade eden Kutbettin Dalgın isimli vatandaş da benzeri etkinliklerin devamını diledi. Etkinliğe Bitlis'ten katıldığını söyleyen Mazhar Yıldırım, programın her yıl aynı şekilde yaşanmasını temenni etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen etkinliğe beğenerek geldiğini dile getiren Mehmet Teman isimli vatandaş da programı düzenleyenlere teşekkür ederek, herkesi ileri ki programlara davet etti. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir