• DOLAR 34.308
  • EURO 37.683
  • ALTIN 2920.987
  • ...
Sınırın sıfır noktasında Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından Suriye`nin Halep kentine bağlı Cerablus`a komşu olan Gaziantep`in Karkamış ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep`in Karkamış ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. İlçe halkının yoğun katılım gösterdiği etkinlik büyük bir coşkuya sahne oldu.

İlçe meydanında düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Nizip İlçe Başkanı Mehmet Faik Doğan, Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri ile platforma üye STK`ların yöneticileri Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan ilçe halkı katıldı.

Sunuculuğunu Ömer Naimoğlu`nun yaptığı etkinlik, Samet Taş`ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Cami-Der Karkamış Şube Başkanı İbrahim Gezer`in açılış konuşmasının ardından program daha sonra Mevlithan Ali Ateş`in okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Okunan Mevlid-i Şerif`in ardından sahne alan ilahi sanatçıları Ömer Kılınç, Rıza Yılmaz ve Ali Ateş ilahi ve ezgiler seslendirdi. Ardından Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahilerle heyecan ve coşkunun doruğa ulaştığı görülürken, özellikle çocukların seslendirilen ilahilere büyük bir coşku ile eşlik etmesi ise etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Etkinlikte ilçe sakinlerinden Ahmet Duygulu amcanın Peygamber efendimiz üzerine bestelediği şiiri okuması ise büyük bir beğeni topladı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı-Yazar Nezir Tunç, Adalet denilince akla Hz Muhammed`in geldiğini, Hz Muhammed denilince de akla adaletin geldiğini söyledi.

“Adalet denilince akla Hz Muhammed geliyor”

Tunç, konuşmasında Hz Muhammed'in, peygamber olmadan öncede insanlar arasında sağladığı hak ve adaletten örnekler vererek, “Hz Muhammed peygamber olmadan önce de hak ve adaleti tesis etmiştir. Mekkeli müşrikler kabeyi tamir edecekti. Kabe`deki Hacerül Esved taşını yerini koyacaklardı. Kendi aralarında bir ihtilaf çıktı, anlaşamadılar. Dediler ki ‘şu kapıdan ilk gelen kişi kimse o aramızda adaleti tesis etsin` ne zamanki o kapıdan kainatın efendisi Hz Muhammed göründü, Mekkeli müşrikler ona baktılar ve dediler ki ‘işte şu gelen Hz Muhammed aramızda hükmederse adaleti tesis edecektir. Çünkü Hz Muhammed bugüne kadar hiç kimseye yalan söylememiştir, kimsenin malını yememiştir ve kimseye haksızlık etmemiştir, O ne yaparsa doğrudur.` Efendimiz Mekke müşriklerinin arasındaki o ihtilafı çözdü ve herkes O`nun o çözümünden memnun kaldı. Peygamber efendimiz vahiy ile muhatap olduktan sonra artık adaletin kendisi olmuştur. Adalet denilince akla Hz Muhammed, Hz Muhammed denilince de akla adalet geliyor.” dedi.

Suriye`deki iç savaştan dolayı mağdur olan Suriyelilerin içinde olduğu durumdan örnekler veren Tunç, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı:

“Suriye`de çocuğunu kaybeden her anne bu ümmetin annesidir. Yetim kalan her çocuk bu ümmetin çocuğudur. Müslümanlar Peygamber efendimizin yolundan gitmiyorlar. Peygamberimiz Medine`de iken Müslümanları, müşrikleri ve Yahudileri bir arada tutabiliyorken maalesef bugün O`nun ümmeti bir araya gelemiyor. Müslümanlar olarak bir araya gelemiyoruz. İşte yanı başımızdaki bu Müslüman kardeşlerimizin her gün nasıl birbirlerini katlettiğini belki de en iyi bir şekilde Karkamış halkı biliyor. Müslümanların birlik olmamasından dolayı bugün biz hep zulüm altındayız. Efendimiz kim olursa olsun bir hata, yanlışlık yaptığında ve bir kusur işlediğinde onu affedebiliyordu. Ancak eğer İslam`ın dışında bir ceza ve bir müeyyide uygulanabilecek bir hata yaptığında o efendimizin öz kızı bile olsa kesinlikle onun cezasını verirdi.”

Yapılan konuşmaların ardından seslendirilen ilahilerin ardından Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri takdim edilirken, etkinlik yapılan duanın ardından sona erdi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir