• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
Şey Hıdır Adnan`ın Mücadelesi İlham Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Siyonist işgal zindanlarında yatan idari hapis cezası mahkumu Filistinli esirler, haklarında verilen mahkumiyet cezalarının hukuka aykırı olduğunu belirterek askeri mahkemeleri boykot etme kararı aldı.
 
Filistinli Esir Kulübü, bugün (22 Şubat Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, işgal yönetimi tarafından idari hapis cezasına mahkum edilen Filistinli esirlerin idari hapis cezalarının uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğunu kaydederek söz konusu keyfi uygulamayı protesto için ismi ne olursa olsun her türlü askeri mahkemeyi boykot etme kararı aldığı ifade edildi.
 
Bildiride ayrıca, Filistinli esirlerin kararlarını Siyonist istihbarat biriminin direktifleri doğrultusunda veren işgal mahkemelerinin meşruluğunu kabul etmedikleri belirtildi.
 
İdari hapis cezasına mahkum edilen Filistinli esirler, Şeyh Hıdır Adnan`ın verdiği mücadele ve kazandığı zaferin idari hapis cezası dosyasını bir daha açılmamak üzere kapatma fırsatı doğurduğunu ifade ederek, işgalin ilk yıllarından bugüne kadar uygulanan bu hukuksuzluk nedeniyle Filistin halkının binlerce evladının ömrünü işgal zindanlarında geçirdiğine işaret etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir