• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
Komela İslami heyeti Mardin`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından pazar günü "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinliğine katılmak üzere Türkiye`ye gelen Kürdistan Komela İslami Partisi Gençlik Kolları heyeti, Mardin`de tarihi mekanları gezdi.

Komela İslami Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Dr. Bestoon Hama Salih, Komela İslami Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Abdülbari Zübeyir`in yer aldığı heyet, HÜDA PAR Mardin İl Teşkilatını ve Dost-Der`i de ziyaret etti.

İlk önce Mardin Dost-Der Genel Merkezi`ni ziyaret eden heyet, ardından HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığına geçti. HÜDA PAR İl Başkanı Şehmus Akman tarafından karşılanan heyet, yapılan görüşmenin ardından kültür gezine çıktı.

Kasımiye ve Zinciriye medreseleri başta olmak üzere tarihi yerleri gezen heyet, Mardin`e hayran kaldıklarını ifade ederek, bol bol resim çektikleri görüldü.

Ziyaretleri hakkında bilgi veren Komela İslami Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Abdülbari Zübeyir, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Pazar günü Diyarbakır`da düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliğine katılmak üzere Türkiye`ye geldiklerini belirtti. Özellikle HÜDA PAR ve Peygamber Sevdalıları Platformu`na teşekkür eden Zübeyir, şunları söyledi:

“Biz Komela İslami Partisi Genel Merkezi`nden geldik. 4 gündür geziyoruz, gerçekten bizimle çok güzel ilgileniyor. Kardeşlerimizden Allah razı olsun. Şu an Mardin`deyiz, geziyoruz, ziyaretlerde buluyoruz. Allah, bu gelişimizi hayırlara vesile kılsın. Peygamber Efendimizin ismini yükseltmek ve yüceltmek için, O`nun Mevlidini kutlamak için geldik. Peygamber sevdalısı kardeşlerimize hürmetlerinizi sunuyoruz.”

Komela İslami Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Dr. Bestoon Hama Salih ise bugün 4`üncü gündür Türkiye`de olduklarını hatırlattı. Hama Salih, “Öncelikle kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunu kutlamak için Diyarbakır`a geldik. Tabi onun öncesinde Diyarbakır, Batman`da çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Bugün de Mardin`deyiz. Bugünkü ziyaretlerimiz güzel bir başlangıç oldu. Allah`tan dileğimiz odur ki; buradaki dürüst kardeşlerimize ziyaretimiz ne ilk olsun ne de son olsun. Bu buluşmalarımız karşılıklı devam etsin.  Çünkü Müslümanalar hepsi kardeştir. Hepimiz biriz, yüzümüzü Allah`a dönmüşüz. Et ve tırnak gibiyiz. Bu aziz kardeşlerimiziz çok sıkıntı ve eziyet çekmişler. Allah onları da hepimizi de muvaffak etsin.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir