• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
 "Kâfirlerin egemen olduğu bir dünyada adalet olmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Uluyatır (Mızar Beldesi) Mahallesinde halkın yoğun katılımıyla "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Sorumlusu Ökkeş Korkmaz, Umut-Der Sekreteri Nihat Bakşi, STK temsilcileri ve mahalle sakinleri ile çevre mahallelerden vatandaşlar katıldı.

Mahalle halkının yoğun bir katılım gösterdiği etkinlikte coşku dolu anlar yaşanırken, etkinliğe mahalle meydanında platform yetkilileri tarafından asılan ‘Anam babam sana feda olsun ya Resulullah ve Hz. Muhammed'i konu alan ayet, hadis ve sözler güzel görüntüler oluşturdu.

Sunuculuğunu Ubeydullah Çakır’ın yaptığı Kutlu Doğum etkinliği Evner Öztürkmen’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Etkinlik Mevlithan Doğan Parmaksız’ın okuduğu Türkçe Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlid-i Şerif'in okunduğu esnada bazı katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

Etkinlikte, ilahi ses sanatçıları Ömer Kılınç, Yunus Köseoğlu ve Rıza Yılmaz ile Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle heyecan ve coşkunun doruğa ulaştığı görüldü.

Programda, daha sonra katılımcılara hitap eden Eğitimci-Yazar Abdulkadir Aydoğan, kafirlerin egemen olduğu bir dünyada adaletin olmadığına dikkat çekerek, insanlığın bugün Hz Muhammed’in adaletine ihtiyacının olduğunu vurguladı.

Aydoğan, “Allah bütün iyiliklerden önce adaletli olmayı emreder. Eğer adalet olmazsa iyilikte olmaz, yakınlarda gözetilmez. Allah kötülüğü yani hoşa gitmeyen işleri yasaklıyor. Allah toplumun huzurunu bozmayı da yasaklıyor.” dedi.

Kafirlerin egemen olduğu bir dünyada adaletin olmadığını ve dünyada yaşanan adaletsizliklerden de örnekler veren Aydoğan, “ABD’liler yemek yiye yiye obez oluyorlar, karınları şişiyor ve zayıflamak için trilyonlarca para veriyorlar. Yemen’de ise her 10 dakikada yüzlerce çocuk açlıktan ölüyor. Ey! Dünya hani senin adaletin? Ey! BM, Unicef hani seni adaletin? Hani siz çocukları koruyacaktınız, hani kimse açlıktan ölmeyecekti? Bu kâfirlerin dünyasıdır. Kâfirlerin egemen olduğu bir dünyada adalet olmaz. Ama İslam’ın hakim olduğu, Hz Muhammed’in ümmetinin egemen olduğu dünya hep huzur içindeydi. Rahmani insanlar, ordular insana dünya ve ahret mutluluğu veriyordu. Bugün ise şeytaniler dünyanın ipini ellerine almışlar ve adaletsizliği yaygınlaştırıyorlar.” ifadelerini kullandı.

İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların Hz. Peygamber'i anlamamaktan kaynaklandığını vurgulayan Aydoğan, “Adil bir dünya olmadığı için bugün Suriyeliler, Iraklılar, Afganlar, Filistinliler, Çeçenler, Doğu Türkistanlılar diyar diyar dolaşıyorlar. Gelin tekrardan biz atalarımız gibi yeryüzünün hükümdarlığını ümmeti Muhammed’in eline verelim. Onun için de çok çalışmamız gerekiyor. Ey! Muhammed’im ne yazık ki senin ümmetinde sana indirilen Kur’an-ı unuttu. ‘O Kur’an şifa ve rahmettir’ bizim elimizden aldılar. Yahudiler, İngilizler, Fransızlar ve Avrupalılar bizim Kur’an’ımızı elimizden aldılar. Kur’an’la şekillenen yasalarımızı değiştirdiler. Kendi yasalarını bize zorla dayattılar. Ey! Muhammed’im biz mahsunuz, üzgünüz, zulme uğrayanlardan olmuşuz. Senin adaletine, rahmetine, şefkatine ihtiyacımız var. Muhammedsiz dünya can çekişiyor. Sadece bizler değil, bugün kafirlerde huzursuzlar. Çünkü adil olmayan bir dünyada her yer huzursuz. Ahrete iman etmeyen, Kur’an’a inanmayan adil olamaz.” diye konuştu.

Seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından etkinlik, yapılan dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)  



























Bu haberler de ilginizi çekebilir