• DOLAR 32.284
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2401.667
  • ...
Uydunet ile İnternete Girmenin Avantajları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mobil teknolojilerin gelişmesiyle beraber internet daha da hızlı yayılmaya başladı ve kullanım alanları genişledi. Artı her şeyi internet üzerinden alıyoruz; veya her şeyi internete soruyoruz. Alışveriş alışkanlıklarımızdan, bilgi edinme pratiğimize kadar her şeye etki eden internet, sosyolojik olarak bir dönüşüm yaşattı. Böyle bir gücü bulunan internetin toplum için sunduğu pek çok imkan var elbette. Bu imkanları iyi değerlendiren ve kullanan milletler ise bilgiye ulaşımı ve erişimi daha hızlı hale getirebilir. Uydunet internet projesi de, internetin sunduğu faydalara daha hızlı bir erişimi sağlamak için kurulan altyapıyı ifade ediyor.

Uydunet nedir?

Aslında yeni ismiyle Kablonet demeliyiz. Çünkü Türksat tarafından 2016`da alınan kararla isim değişti. Uydunet isminin değiştirilmesindeki önemli bir neden de, internet hizmetinin uydudan sağlanıyor algısına neden olmasıydı. Bu algının daha fazla yanlış anlaşılmalara sebep olmaması adına yeni ismi Kablonet olarak belirlendi. Uydunet, yeni nesil kablo altyapısıyla sunulan bir hizmeti ifade ediyor. Veri transferin çok kanallı yapabilen ve hızlı olmasını sağlayan kablo sistemleri sayesinde daha iyi bir internetin kullanılması mümkün olabiliyor.

Ülkemizin birçok büyükşehrinde yer alan Kablonet altyapısı, tüm Türkiye`de uygulama alanı bulması için çalışılıyor. Böylece hızlı internet imkanlarından tüm şehirlerin yararlanılması sağlanacak. Bu hizmetle birlikte elde edilecek avantajlar ise şu şekilde:

1.       20 mbps hızına ulaşan bir internetten yararlanma imkanı. Hem de sınırsız olarak.

2.       Daha uygun bir paket ihtiyacı olanlar için ise, 10 mbps hızında internet imkanı.

3.       İnterneti çok az kullanıyorum diyenler için ise, kotalı paketler.

Farklı ihtiyacı olanlara yönelik farklı paket ve kampanyalara sahip Kablonet ile elde edilecek hızlı internet, video ve film gibi şeylerin çok daha hızlı indirilmesini sağlayacak.  Mevcut internet sağlayıcınızdan daha iyi bir internet sunan Kablonet, online deneyiminizi arttırmak için en ideal internet sağlayıcısıdır.

Uydunet ile beraber Kablo tv hizmetinden yararlanma imkanınız da var. Bu hizmet ise, kaliteli yayınları televizyonunuza taşıyor. Üstelik iyi bir ses ve görüntü kalitesiyle. Uydu yayınlarının kötü hava şartlarından etkilenmesi nedeniyle ortaya çıkan sıkıntılar Kablo Tv hizmetinde söz konusu olmuyor. Sunulan interaktif hizmetlerle de daha işlevsel bir televizyona sahip olabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir