• DOLAR 32.24
  • EURO 35.216
  • ALTIN 2459.121
  • ...
STK`lardan Kutlu Doğum etkinliğine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşlarından Yetim-Der, İlim-Der ve Sahabe-Der 30 Nisan'da Newroz Miting alanında yapılacak olan "Hak ve Adet Rehberi Hz. Muhammed "temalı Kutlu Doğum etkinliğine kendilerinin tam destek vereceklerini belirttiler.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Yetim Öksüz ve Mağdur ile Yardımlaşma Derneği (Yetim-Der), İlmi Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İlim-Der) ve Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, İlim, kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Sahabe-Der), pazar günü Newroz Miting alanında yapılacak olan etkinliğe tüm üye ve gönülleriyle katılacaklarını söylediler.

Yetim-Der Genel Başkanı Fikri Karavil, 30 Nisan'da düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine her yıl olduğu gibi bu yıl da Yetim-Der olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Hz. Muhammed veladeti yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek olan etkinliğe destek vereceklerini söyleyen Karavil, "İşte bu nedenle her yıl bu mevsimle birlikte başlayan ve hem ülkemiz hem de tüm cihanda Kutlu Doğum etkinlikleri ile Nebiyi Zişan yâd edilmektedir. Bu etkinliklere Müslüman halk yoğun bir sevgi seli ile akmakta, duygu yoğunluğu yaşamakta ve Peygamber sevdası ile coşmaktadır. Bu coşku Diyar-ı Sahabe ve Resul olan Diyarbakır'da zirveye çıkmaktadır. Buraya sadece Türkiye'den değil, dünyadan katılımlar gerçekleşmektedir. Bu vesileyle 30 Nisan tarihinde Diyarbakır'da düzenlenecek olan Kutlu Doğum Etkinliğine her yıl olduğu gibi bu yıl da Yetim-Der olarak her türlü desteği verdiğimizi ifade etmek istiyoruz. Ayrıca tüm üyelerimiz, gönüllülerimiz ve halkımıza çağrıda bulunmak istiyoruz. Sizler de bu kutlu sevdanın tanığı ve sahibi olmak ister misiniz? Bu aşk ve sevda ile tutuşup El- Vedud olan Allah'ın sevgisini kazanmak ister misiniz? Öyleyse 30 Nisan Pazar günü hepinizi bu kutlu sevda yolunda yürümeye, bu sevda meydanına akmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.  

İlmi Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İlim-Der) yöneticilerinden Yusuf Keşli de Kutlu Doğum etkinliğine üye ve gönüllüleriyle destek vereceklerini açıkladı.

Keşli, "Her yıl düzenlenen etkinliğe İlim-Der olarak, üye ve gönüllülerimizle destek vermeye hazırız. Kutlu Doğum etkinlikleri hazırlık çalışmaları kapsamında bizlerde kitap dağıtımı, afiş asma gibi işlerde platforma destek verdik. 30 Nisan'da desteğimizi sürdüreceğiz. Pazar günü düzenlenecek etkinliğe tüm halkımızı davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Sahabe-Der Genel Başkanı Muttalip Yuva ise her yıl Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır`da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine destek vereceklerini ve üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Yuva, "Kutlu Doğum etkinlikleri çalışmaları kapsamında yoğun çalışma içerisindeyiz. Caddelere afişler, brandalar, evlere broşürler asıldı. Her yıl olduğu gibi her eve bir kitap dağıtacağız. Allah Resulünün hayatını her daim hayatımızda canlı tutmaya çalışıp, yaşayalım. Derne olarak düzenlenecek etkinliğe her türlü desteği vereceğiz. Allah Teâlâ bizi, Hz. Peygamberin ümmetinden eylesin. Sonsuz şükranlar olsun Peygamberin şefaatinden mahrum etmesin." dedi. (Emrah Deniz-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir