• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
Şanlıurfa`da "21`inci Yüzyılda Abdullah Olmak" etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da gençlere yönelik faaliyetleriyle tanınan Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği (Yakubiye-Der), gençlere yönelik "21.Yüzyılda Abdullah Olmak" etkinliği düzenledi.

Şanlıurfa Şair Nabi Kültür Merkezi`nde gerçekleşen seminere yoğun bir katılım gerçekleşti. Etkinliğe HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın, HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir, Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörü İbrahim Halil Göven, İHH Şanlıurfa Temsilciliği adına Ramazan Çiftçi ve halk katıldı.

Ahmet Göktaş`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, derneğin faaliyetlerini anlatan bir sinevizyon gösterimi devam etti. Daha sonra Özcan Atsat, ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Seslendirilen ilahilerin ardından Doğruhaber Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, bu yüzyılda nasıl bir duruş sergilemesi gerektiğini anlattı.

İnsanlık tarihi boyunca oluşan birikimlerin insanlığın ortak bir değeri olduğunu belirten Göktaş, günümüz Müslümanlarının da bu birikimlerden mutlaka istifade etmesi gerektiğini söyledi.

Yüce Allah`ın En`am Suresinde Hz. Peygamberden önceki peygamberlere uymasını istediğini ifade eden Göktaş, “Nasıl ki benim Peygamberim kendisinden öncekilere uyuyorsa, onların hikmetini alıyorsa biz de aynısını almalıyız. Biz, sadece İslam coğrafyası içerisinde üretilen bilgi birikimi ile bugünkü dünya ile başa çıkamayız. Yani dünya tamamen seküler yani dinsiz değildir. Günümüzde kâfirlerin icat ettiğini sandığınız icatların içinde bir hikmet veya bir Peygamber katkısı kesinlikle vardır. Yani 21`inci yüzyılda ciddi Müslüman olabilmemiz için iyice donanmanız ve Allah`ın kitabından ve Resulün sünnetinden taviz vermememiz gerekir. 21`inci yüzyılda bir acı bir fetret devri geçirdik. Ama bize göre İslam yeniden dirilişe geçmiştir ve söylediğimiz gibi tavizsiz bir şekilde gençliğimiz ileriye doğru yürümelidir ve küfre meydan okumalıdır.” diye konuştu.

Günümüz Müslüman ailelerini en çok korkutan olgunun ahlaki yozlaşma olduğuna dikkat çeken Göktaş, şöyle devam etti:

“Lehimizde ve aleyhimizde olanları çok iyi bilmeliyiz. Bu dünyada ne Hıristiyanlık ne de Yahudilik bizim muhatabımız değildir. Hatta rakibimiz bile değildir, biz bu dünyada Hıristiyanlıkla veya Yahudilikle boğuşmuyoruz, onlar bir nevi elenmişlerdir. Bu ülkede oğlum Hıristiyan olur mu diye kaygı duyan bir Müslüman aile görmedim ama ben bütün anne ve babaların benim oğlum, içkiye başlar mı, benim olgum kumar oynar mı, benim olgum eroin kullanır mı diye kaygılar yaşıyor. Gerçek kaygı budur demek ki bugünün Müslümanı bunu iyi bilmelidir.”

Etkinlik daha sonra Peygamber Sevdalıları Vahdet Tiyatro Grubunun interneti doğru kullanılmasını konu edinen "Bağlanın ama bağımlısı olmayın" tiyatro gösterimi ile devam etti.

Etkinlik, Yakup Orhan`ın yaptığı dua ile sona erdi. (Osman Gülebak-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir