• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Tarım ve Hayvancılık Fuarı`nı 100 bin kişi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun katkılarıyla 18-22 Nisan'da düzenlenen 8'inci Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı Türkiye içinden ve yurt dışından toplam 103 bin 500 kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Fuarın sektörünün Diyarbakır`daki en büyük buluşması olduğunu belirten TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Sektörün bölgede beklenen buluşması haline gelen ve 103 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla bu sene 8'inci kez düzenlenen fuar, yurtiçinden 22 ilden gelen ilgililer ile yurtdışından Irak, Bahreyn, Kuveyt, Suudi Arabistan`dan gelen toplam 103 bin 500 kişi tarafından ziyaret edilerek, tarım ve hayvancılık sektörlerine büyük ivme kazandırdı.” dedi.

Fuarla ilgili bilgilendirmede bulunan Alagöz, "Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri, Hayvansal Üretim Makineleri, Sera Teknolojileri, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Zirai İlaçlar, Tohum-Fide-Fidan ve Bahçecilik İlgili Teknolojiler, Ekolojik Tarım, Agro Bilişim, Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Hizmetleri-İlaçları-Ekipmanları konularında onlarca ürün ve makinenin ziyaretçilerin ilgi ve beğenisine sunulduğu Fuar`da, yurtiçi ve yurtdışından gelen sektör ilgilileri ile katılımcı firmalar aynı çatı altında bir araya gelerek, ziyaretçiler yeni tarım teknoloji ve ürünleri ile tanışarak verimli iş görüşmeleri yapma fırsatı yakaladı ve tarım hayvancılık konusunda bölge yatırımlarına da ışık tutacak ticari bağlantılar yapıldı." ifadelerini kullandı.

Fuar kapsamında, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ve konusunda uzman gazeteci, akademisyen ve sektörün önde gelenlerinin katılımıyla düzenlenen 1. Tarım Hayvancılık Zirvesi`nde, Tarım Ekonomisi, Tarımda Teknolojik Gelişmeler ve Sektördeki Değişimler, Türkiye`de ve Bölgede Tarımın Katma Değer Üretimindeki Payı, Tarımda İnovasyon, Tarımsal Örgütlenme konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.  

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen panellerde ise, tarım hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren kişi ve kurumlar, akademisyenler ile bir araya gelerek, sektördeki güncel konularla ilgili bilgilendirildi.  (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir