• DOLAR 32.579
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.697
  • ...
Mardin`de Kutlu Doğum etkinliğine katılanlar duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Dost-Der, Mardin merkez Artuklu ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler (Karayolları) Parkı Miting alanında “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla dün düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

İki cihan güneşi Hz. Muhammed Mustafa`nın (sav) mübarek viladi nedeniyle düzenlenen programa iştirak eden Mardinliler, program sonrası duygularını İLKHA ile paylaştı.

Etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür eden Erdal Havuzoğlu, “Bu tür etkinlikler çok güzel, daha öncede yapılıyordu ve katılıyorduk. Allah razı olsun yapanlardan. Özellikle Diyarbakır ve Batman`daki etkinlik çok güzel… Bugün Batman`da, haftaya Pazar günü de Diyarbakır`da yapılacak. İnşallah katılacağız. Son günlerde Kutlu Doğum etkinlikleri hakkında cahilce yazılar yazılıp konuşuluyor. Bakıyorsunuz, profesör olmuşlar ama insan olamamışlar. Peygamber`i anmak, O`na salavat getirmek, bunlar suç mudur? Bilakis sevinmemiz lazım, insanlar toplu halde Allah`ı ve Resulünü zikredip anıyorlar. Bundan daha güzel ne olabilir.” diye konuştu. 

Mardin`de Kutlu Doğum etkinliğinde bulunmak çok güzel bir duygu olduğunu aktaran Şeyhmus Özsoy ise bu atmosferi herkesin yaşaması gerektiğini dile getirdi. Özsoy, “Peygamberimiz için düzenlenen her etkinlikte olmak, bulunmak lazım. Bu anı, ancak yaşayanlar bilir. Son günlerde Kutlu Doğum programlarına yapılan saldırılar çok çirkindir. Allah onları hidayet etsin, eğer nasiplerinde hidayet yoksa onları kahr-u perişan etsin.” dedi.  

Etkinliğe Kızıltepe`den katılan Zehra Hanım, “Bu etkinliklere her yıl katılıyorum. Her nisan ayını iple çekiyoruz. Bugün bu meydanda salavatlar getirdik, Allah`ı ve Peygamberi andık. Çok güzel etkinliklerdir, Allah hayırlarını kabul etsin.” ifadelerini kullandı.

Methiye Kılıç da “Allah, İslam`ın ve Peygamberinin hatırına Suriye`de akan kanı durdursun. Maşallah çok güzel bir program oldu, emeği geçenlerden Rabbim razı olsun.” dedi.

Abdurrahman Akbalık ise Kutlu Doğum programlarına her yıl düzenli olarak katıldığını ifade ederek, “Muhammed'i sevda pazar günü Diyarbakır`da olacak. Herkesi oraya bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Her yıl Kutlu Doğum programlarının yapılması gerektiğini kaydeden Hamdullah Bekiroğlu, “Bu programlarla Allah`ın ve sevgili Peygamberimizin sevgisini bir kez daha yeniliyoruz. Keşke her yıl daha en güzeli yapılsa ve katılım çok fazla olsa. Temennimiz tüm halkın bu etkinliklere icabet etmesidir.” dedi.

Ziya Hoca olarak tanınan Ziyaeddin Özsoy, programın geçen yıldan daha coşkulu ve kalabalık olduğunu söyledi. Ziya Hoca, “İnşallah gelecek yıl çok daha kalabalık olacak. İnsanlarımız da Allah Resulü`nün hayatını anlamaya başlıyorlar ki O`nun Kutlu Doğumuna geliyorlar.” diye konuştu. 

Mehmet Siraç Şimşek ise şunları söyledi: “Çok güzel bir program oldu, Allah hayırlarımızı kabul etsin. Rabbim, her yıl bu programları yapmayı bize nasip etsin.” (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç – İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir