• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
"Yeryüzünde güç ve kuvvet imanlıların elinde olmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, Hilvan'da "Hak Ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Hilvan Miting alanında yapılan etkinliğin sunuculuğunu Mehmet Fatih Atakay yaptı.  Etkinliğe HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen, HÜDA PAR Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Polat, Selam-Der Başkanı Esat Beyazçiçek ve ilçe halkı katıldı.  

Hacı Maksut Camii İmamı Mehmet Şah Yeniay`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Nezir Güler`in okuduğu ilahiler ile devam etti. Ardından Hilvan Selam-Der Mevlid-i Şerif okuyup ilahiler seslendirdi. 

Etkinlikte konuşan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, yeryüzünde gücün ve kuvvetin imanlıların elinde olması gerektiğini, aksi takdirde güç zalimlerin eline geçtiğinde tağutlaşıp diktatörleştiğini söyledi.

Göktaş, "İnsafsızlar güçlendiği zaman zalimleşir, tağutlaşır, tuğyan ederler ve öteki insanları kendilerine kul-köle yapmaya çalışırlar. Bugün dünyadaki zulümlerin en büyük sebebi zalim ve insafsızların özellikle imansızların güçlü olduğundan dolayıdır. Çünkü imansızlara güç verdiğin zaman tağutlaşır, zalimleşir." dedi.

Göktaş, “Allah bize, adaleti emredip adaleti yeryüzünde uygulayın diyor. Yeryüzünde eğer gücünüz ve kuvvetiniz yoksa istediğiniz kadar merhametli olun Allah`ın adaletini sağlayamazsınız. Bu yüzden güçlü olacaksınız, devletiniz olacak, askeriniz olacak,  mahkemeniz olacak. Onun için diyoruz ki yeryüzünde güç ve kuvvet imanlıların elinde olmalıdır." diye konuştu.

Etkinlikte Siverek İkra-Der`in cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmemesi anlatan tiyatroda bazı  katılımcıların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Kutlu Doğum etkinliği İmam Bazik Hoca`nın okuduğu dua ile sone erdi. (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir