• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
Kutlu Doğum vesilesiyle 5 bin kişiye tirit ikram edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Haliliye İlçe Müftülüğü tarafından Hz. Yusuf Camii'nde yaklaşık 5 bin kişiye yönelik tirit ziyafeti düzenlenerek, tirit ikramında bulunuldu.

Müftülüğün katkıları ve cami cemaatinin yardımıyla geleneksel hale getirilen tirit ziyaretine katılanlar uzun kuyruklar oluşturdular.

Geceden sabah ezanına kadar tirit hazırlığı içinde olan gönüllü vatandaşlar, sabah namazının kılınmasının ardından tiritleri tabaklara koyarak dağıttılar.

Cami avlusuna kurulan hoparlörde seslendirilen ilahiler eşliğinde tirit ikramına halk rağbet gösterdi. Farklı camilerden gelenlerin de katılım gösterdiği ziyafete HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları da katıldı.

Konu hakkında bilgi veren Hz. Yusuf Camii İmamı Abdullah Köse, bu programı her sene düzenlediklerini söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Hz. Muhammed'i anlamak ve anlatmak gayesiyle bu programı düzenlediklerini belirten Köse, "Her sene burada peygamberimizin yüzü suyu hürmetine cami cemaatinin destekleriyle tirit ziyafeti düzenliyoruz. Bu konuda emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Her sene yaklaşık 5 bin kişiye bu şekilde tirit ziyafetinde bulunmak bir cami görevlisi olarak elbette ki zordur. Ama her sene yapmaya devam edeceğiz. Onu anlamak, tanımak ve yolundan gitmek gayemizdir. Onu tanıttırmaktan başka gayemiz yoktur." dedi.

Tirit ikramının ardından Köse'nin okuduğu mevlidi şerifle program son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir