• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kızıltepe Müftülüğü Kutlu Doğum etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe İlçe Müftülüğü tarafından "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Salon girişinde programa gelenlere 40 hadisi şerif kartelası ve gül ikram edildi.

Kutlu Doğum etkinliği Yeni Cami Müezzini Ömer Faruk Medeni'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek ve Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı birer selamlama konuşması yaptı.

Etkinlikte katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Hizmetleri Daire Başkanı Remzi Bircan, Hz. Peygamber'in hayatından örnekler anlattı.

Bircan, "Kutlu Doğum haftası Hz. Muhammed Mustafa'yı anmaktan ibaret değildir. Anmak ve anladıktan sonra hayatımızda yaşamak. Yaşayışımızı anlanabilir bir hale getirmek için Kutlu Doğum haftalarını icra ediyoruz. Burada anahtar hükmündeki bilgiyi vereceğiz ama kapı açıldıktan sonra odaya girme işi size ait. Kendi nefsimizde, ailemizde, komşumuzda Hz. Muhammed ile ilişkimizin nasıl olduğunun değerlendirmesini hep beraber yapmak zorundayız. Bizim milletimizi millet yapan değerlerin başında Hz. Muhammed Mustafa'nın sevgisi, sevdası, aşkı gelir. Cenabı Allah bu sevdayı, bu aşkı, bu sevgiyi her daim kalbimizde diri tutsun. Bu sevdayla son nefesi vermeyi cümlemize nasip eylesin." dedi.

Her geçen gün dünyanın daha da güvensiz bir hale geldiğine değinen Bircan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bundan dolayıdır ki bizler millet olarak daima muhabbet ile birleşmişiz. Muhabbet ile Muhammed'i hiçbir zaman ayrı tutmamışız. Gerçekten âlem Hz. Muhammed'in verdiği mesaja muhtaçtır. Bu seneki temamızda güvenin nasıl olması gerektiğini öğreneceğiz. Çağımızda insanlık olarak güven bunalımı yaşıyoruz. Bireyler ve toplumlar arası ilişkileri sarsan hadiseler her gün ardı ardına geliyor. Gün geçtikçe insanın insanla ve tabiatla ilişkisi bozuluyor, her geçen gün dünyamız daha güvensiz bir hale geliyor. Bir yandan İslamofobi, ayrımcılık, ötekileştirme, bir yandan zülüm ve haksızlık devam ettiği sürece toplumlarda güven problemi hâsıl oluyor. İnşallah güvenli bir toplum oluşturmayı başaracağız. Teknoloji ile değil kalbimiz, gönlümüz ve beynimizle güvenli bir toplumun oluşmasını sağlayacağız."

Daha sonra katılımcılara hitap eden Taşçı ise özellikle gençlerin düştükleri duruma dikkat çekerek bazı tavsiyelerde bulundu.

"Hz. Muhammed'in Kutlu Doğumu münasebetiyle birbirimizi sevelim, birbirimize iyilikle davranalım. Birisi hata yaptığında onu affedelim, muhtaç olanlara yardım edelim." diyen Taşçı, "Hepinizin malumu neslimiz çok kötü bir durumdadır, emniyet kalmamış. Bu sebeple çelik kapı taktırdık olmadı. Kamera yerleştirdik gene de mani olamıyoruz. Emniyetin tesis edilmesi gerekir. Bugün okula giden çocuklarımız maalesef kötü şeyler öğreniyorlar. İlk önce sigaradan başlıyorlar, ardından uyuşturucu daha sonra diğer kötü alışkanlıklar. Birçok aile belki bunları bilmiyor. Bu çok vahim bir durumdur. Her evde 4-5-6 çocuk var. Mutlaka birini medreseye gönderip Arapça ilmini ya da imam hatip okuluna gönderip İslami ilimleri okutalım. O ailede İslami ilim, Kur'an ve meali okunduğunda huzur, bereket, saygı o eve girecek. Hepimiz peygamberimizin veladeti nedeniyle birbirimize söyleyelim, birbirimizi uyandıralım."

Yapılan konuşmaların ardından Taşçı, Bircan'a plaket takdim etti.

Etkinliğe 24'üncü dönem AK Parti Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ahmet Odabaş, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Akgün, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Koray Süer, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir