• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Mardin Kutlu Doğum programına hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun yurdun dört bir tarafından organize ettiği Kutlu Doğum etkinlileri büyük bir coşkuya sahne oluyor. Etkinlikler çerçevesinde 22 Nisan Cumartesi günü (yarın) Mardin merkez Artuklu ilçesinde de bir program düzenlenecek.

15 Temmuz Şehitler (Karayolları) Parkı Miting alanında yapılacak Kutlu Doğum etkinliği saat 13.00`de başlayacak. Şehrin değişik yerlerine büyük afişleri asılan ve radyolarda duyurusu yapılan programa halkın yoğun katılımı bekleniyor.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak Kutlu Doğum etkinliğinde Mevlidi Şerif okunacak, ilahi ve ezgiler seslendirilecek. Ayrıca bölgenin tanınmış isimleri günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapacaklar.

“Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Mardin Peygamber Sevdalıları Platformu Tertip Komitesi Başkanı Mücahit Önen, yardın düzenlenecek etkinliğe tüm Mardin halkının davetli olduğunu söyledi.

Önen sözlerini şöyle sürdürdü: “Mardin Peygamber Sevdalıları Platformu olarak 22 Nisan Cumartesi günü (yarın) şu an bulunduğumuz alanda (15 Temmuz Şehitler Parkı) ‘Hak ve Adalet` temalı Kutlu Doğum etkinliği yapacağız. Bu yıl tema olarak seçilen ‘Hak ve Adalet` teması çok önemlidir. Allah`ın Resulü ‘Hak` ile gönderilmiş, nitekim Kur`an-ı Kerim`de, hak din ile gönderilen bir Peygamber olduğu ifade ediliyor. Allah`ın Resulü, her zaman hak kavramının yanında yer almış,  Peygamber olmadan önce Hilfü'l-Fudûl`a üye olarak hakkın yanında yer aldığını göstermiştir. Sonraki yıllarda sürekli mazlumların, fakirlerin, kimsesizlerin yanında yer almış. Aynı zamanda ‘Adalet Peygamberi` olan Peygamberimiz (sav) adaleti ilk önce kendi nefsine tesis etmiştir, daha sonra ailesine ve tüm topluma adaleti yaymıştır. Din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden insanların eşit olduğunu ifade etmiştir.”

Program akışı hakkında da bilgi veren Önen, “Program öncelikle Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak. Şiirlerimiz var, şiirlerin ardından Mevlid-i Şerif okunacak. Bir konuşmamız olacak ve ilahi ve ezgiler seslendirilecek. Program dua ile sona erecek. Yarın tüm Mardinli kardeşlerimizi buraya bekliyoruz. Hz. Peygamber`i (sav) anladıkça, kavradıkça, hayatını hayatımıza uyguladıkça inşallah güzel yerlere varacağız. Kutlu Doğum etkinlikleri de buna bir vesile oluyor. Bütün halkımızı ailesi ile birlikte bu meydana bekliyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir