• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Altı Nokta Körler Derneği`nden Sınav Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - ÖMSS`nin; genel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler ve zihinsel engelliler olmak üzere 4 grupta yapılacağını belirten Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hüseyin Artukarslan, dün başlayan başvuruların 2 Mart Cuma mesai bitimine kadar devam edeceğini söyledi.

 

Başvuru yapacak olan adaların en az ilkokul mezunu olması gerektiğini ifade eden Artukarslan, "Başvuru yapacak olan ilköğretim mezunlarının yerleştirme işlemi, kura ile ÖSYM tarafından yapılacak. Lise, ön lisans ve lisans mezunu özürlüler de 29 Nisan tarihinde 81 il merkezinde yapılacak sınava tabi tutulacak" dedi.

 

Başvuru sırasında adaylardan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik Hükümlerine uygun, üzerinde yüzde 40 ve üzerinde özürlü olduğu belirtilmiş olan Özürlü Sağlık Kurulu raporu, diploma veya mezuniyet durumunu gösterir resmi belge, nüfus cüzdanı veya pasaport, adayın özür grubunu veya durumunu gösteren diğer belgeler, işitme engelliler için de ayrıca ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olduklarına dair belge isteniyor.
 
Ali Yıldırım - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir