• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Aleyhissalatu Vesselam KALPLER ONUN AŞKIYLA DİRİLİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol- Mürza Bugün-DOĞRUHABER

Beşinci haftasına girilen etkinlik takviminde şu ana kadar 129 etkinlik yapılırken bu hafta sonu Şanlıurfa, Mardin, Batman, Gaziantep gibi büyük şehirlerde yapılacak etkinliklere katılımın yoğun olması bekleniyor. Etkinliklerin amacını gazetemize değerlendiren Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Adnan Akgönül, “Biz hak ve adaleti arayan bütün insanlara aradıkları kaynağı hatırlatıyoruz.” ifadelerini kullandı. Bu yıl Batman`ın Yolağzı Köyü ile açılışı yapılan etkinliklerde “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed” teması işleniyor, bir araya gelen on binlerce kişi Hazreti Peygambere salat ve selam getirerek Onun hakkın ve adaletin savunucu ve tesis edici yönünü konuşuyor.

“HALKIMIZ CİDDİ KATILIM GÖSTERDİ”

Etkinlikler başlamadan 230 yerden talep geldiğini belirten Akgönül,“Fakat biz etkinliklere başladıktan sonra farklı yerlerden başka talepler de geldi. Bu talepler şimdiden 300`ü geçmiş bulunmaktadır. Şimdiye kadar biz il, ilçe ve köylerde etkinliklerimizi yaptık. Etkinlik yaptığımız yerlerin birçoğunda Nisan ayının yağışlı geçmesine rağmen etkinlikler gayet coşkulu geçti. Halkımız tarafından ciddi katılımlar oldu. Özellikle kırsal kesimde yani köylerde yapılan etkinlikler görülmeye değer manzaralar içeriyordu. Köylülerin bir bayram havasında bu etkinliklere iştirak etmeleri ve bazı köylerde kendi istekleriyle katılan halka ikramlarda bulunmaları gerçekten Peygamber sevgisine olan duygularını dışa vurma şeklinde değerlendiriyorum.” dedi.

“İNSANLARIN EN FAZLA İHTİYAÇ DUYDUKLARI ŞEY HAK VE ADALETTİR”

Bu yıl ki etkinliklerin temasını anlatan Akgönül, konuşmasına şöyle devam etti: “Peygamber (sav) hak ve adalet rehberliği ve önderliği gündeme alınmasından dolayı, peygamberimizin bu yönünü halkımıza ve Müslüman kamuoyuna hatırlatmaya çalışıyoruz. Özellikle günümüz dünyasında hem ülkemizde hem de diğer İslam ülkelerinde insanların en fazla ihtiyaç duydukları şey hak ve adalettir. Biz de diyoruz ki bu hak ve adaleti arayan bütün insanlara aradıkları kaynağı hatırlatıyoruz. Bu, Allah Resulünün(sav) hayatında bizzat model olarak kendini göstermiştir. O kendi zamanında insanlara nasıl hak ve adaletle öncülük etmişse, onları var olan zulümlerden, batıldan, cehaletten, her türlü kötü gidişattan kurtarmış ise, günümüzde de aynı biçimde Peygamber Aleyhisselamı örnek alanlar mutlaka onun bu önderliğinden istifade edecekler, hak ve adaletinden faydalanacaklardır.”

“ETKİNLİKLER BEKLENTİMİZİN ÜSTÜNDE BİR YOĞUNLUKLA DEVAM EDİYOR”

Toplumun her kesiminden insanların efendimizin hayatından alabilecek mesajları olduğuna dikkat çeken Adnan Akgönül, “Yöneticiler de, öğretmenler de, normal bir işçi de bir aile reisi de, hata genç nesil ve çocuklar da onun hayatından ve yaşantısından mutlaka pay alırlar. Gönül isterdi ki bu etkinlikleri çok daha yoğun katılımlarla, çarşı pazarda, mahallelerde, meydanlarda ve daha birçok farklı alanlarda daha kapsamlı bir biçimde yapalım ama platformumuzun kendi kıt imkânlarıyla bunu yapmaya çalışmasını kamuoyunun takdirine bildiriyoruz. Halkın yoğun teveccühü ile bu etkinlikler beklentimizin çok çok üstünde bir yoğunlukla devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİNİ, HALKIMIZIN ÖZLERİNE DÖNMELERİ İÇİN BİR VASITA OLARAK GÖRÜYORUZ”

Büyük şehirlerde yapılacak etkinliklere dikkat çeken Akgönül, konuşmasını şöyle noktaladı: “Nisan ayının sonlarına doğru gelmişken özellikle büyük şehirlerde yapacağımız etkinliklerle daha muazzam, daha kapsamlı bir faaliyeti uygulamaya çalışıyoruz. İnşallah bu da bizim beklentimizin çok çok üzerinde olacaktır. Verilmek istenen mesajı Müslüman kamuoyunun alacağı kanaatindeyiz. Çünkü Peygamber aleyhisselamı bir ay boyunca hatta bir aydan daha fazla bir sürede gündeme getirmek onun mesajını içselleştirmek, tekrar insanlarımızın kendi özlerine dönmeleri için bir vasıta olarak görüyoruz. Bu anlamda etkinliklerimizi büyük bir azim ve gayretle yürütüyoruz. İnşallah maksadımıza ulaşacağız. Gayret bizden netice Allah`tan diyoruz.”

BU HAFTA DÜZENLENECEK ETKİNLİKLER:

SAKARYA MERKEZ- 22 Nisan Cumartesi

MARDİN MERKEZ- 22 Nisan Cumartesi

BATMAN MERKEZ- 23 Nisan Pazar

MALATYA MERKEZ- 23 Nisan Pazar

ŞANLIURFA MERKEZ- 23 Nisan Pazar

İZMİR MERKEZ- 23 Nisan Pazar

KAYSERİ MERKEZ- 23 Nisan Pazar

GAZİANTEP MERKEZ- 23 Nisan Pazar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir