• DOLAR 32.539
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2455.17
  • ...
Mustazaf Der: `Saldırganlar Neden Yakalanmıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Adana Mustazaf Der şubesine yönelik yapılan Molotoflu saldırıya karşı bir kınama mesajı da Mustazaf Der Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler`den geldi. "Allah`ın laneti bu gibi karanlık ve şer odakların üzerine olsun" diyerek sözlerine başlayan Güler, saldırının kime ve neye hizmet ettiklerini bilmeyen ve karanlık yerlerden beslenen bir ahmak grup tarafından yapıldığını söyledi.
 
Bu İlk Saldırılar Değil!
Adana Mustazaf-Der`e yapılan bu çirkin saldırının ilk olmadığını ifade eden Güler, daha önce de defalarca saldırılarda bulunulduğunu ve yapılan hizmetlerin engellenmeye çalışıldığına dikkat çekti. Güler, "Elhamdülillah her defasında bu ahmakların hesapları tutmamış ve halkımızın nefretini kazanmışlardır. Mustazaf-Der camiasına yönelik Türkiye`nin birçok yerinde saldırılarda bulunulmuş ve Yüksekova şubesine yapılan hain saldırıda dernek yöneticilerimizden Ubeydullah Durna şehid edilmiştir" dedi.
 
Failler Niçin Yakalanmıyor?
Mustazaf-Der`in her zaman mazlum ve ezilmiş Mustazaf halkın yanında yer alacağını belirten Güler, mağdur ve muhtaçlarla dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğini, Allah`ın izniyle Mustazaf-Der ile halkımızın arasına hiçbir oyun ve hile ile giremeyeceklerini vurguladı.
 
Devlet yetkililerine seslenen Güler, "Mustazaf-Der`e yapılan saldırıların failleri niçin yakalanmıyor? Yoksa işin içinde bir art niyet mi var? Birçok karmaşık olayın failleri hemen ortaya çıkarılıp gerekli adli koğuşturma başlatılırken söz konusu Mustazaf-Der ve mütedeyyin insanlar olunca olay faili meçhul kalıyor?" diye konuştu.
 
Mustazaf-Der`e Sahip Çıkmak Herkesin Sorumluluğudur
"Onurlu ve şerefli Peygamber Sevdalısı halkımıza da sesleniyorum" diyen Güler, Mustazaf-Der`e sahip çıkmanın herkesin sorumluluğunda olduğunu belirterek, "Halkın sorunlarıyla ilgilenen, fakirlikle mücadele eden ve yaptığı hayırlı etkinliklerle anılan bu camiaya yönelik saldırılara karşı sorumluluk sahibi herkesi bu menfur saldırıya tepki vermeye çağırıyoruz" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir