• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Namazlarımız Miracımız Oluyor Mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Namazlarımız Miracımız Oluyor Mu?

İslam`ın en önemli şartlarından biridir namaz. Rabbimiz ile yaptığımız beş vakitlik buluşmadır. Her vakitte tüm dünya işlerinden birkaç dakikalığına olsun uzaklaşmamız gereken bir buluşmadır aslında, çünkü Rabbimiz ile buluşuyoruz o anda; sıradan bir buluşma olarak bakmamalıyız.

Namazlarımızın değerini ne kadar bildiğimiz tartışılır ama bazen olur ya hayatınızda önünüze bir fırsat serilir de kaçırdığınıza üzülürsünüz, oysaki asıl üzülmeniz gereken; Rabbimizin bize kılmamız için fırsat verdiği her bir namazın hakkını veremememiz olmalıdır. Bir düşünsenize size Rabbiniz tarafından bir namazlık daha ömür verilmiş, nasıl kılardınız o son namazınızı? Çok daha özel bir buluşma olmaz mıydı? Adeta peygamber efendimizin benzettiği gibi gözünüzün nuru gibi olmaz mıydı? Sanırım biraz önem kazanırdı. Ancak, biz yeterince özen gösteremiyoruz namazlarımıza. Bir filmi başa sarar gibi ezberden okuyoruz surelerimizi, ibadet ettiğimizi unutuyoruz, Allah ile konuştuğumuzu unutuyoruz. Aceleyle, üşenerek kılıyoruz! İçimizde bir heyecan olmuyor namazlarımızı kılarken. Üzülerek şu örneği vermeliyim ki bir iş görüşmesine gittiğimizde ya da daha sık olarak yaptığımız bir arkadaş buluşmasında bile kendimize ne kadar da özen gösteriyoruz. 

Bir Fatiha okurken Elhamdulillahirrabbilalemin dediğimizde kalbimizle ne kadar hamd ediyoruz ya da yalnızca Allah'tan medet umacağımızı ne kadar içimizde hissedebiliyoruz? Secdeye giderken Allah'a yakın olduğumuzu ne kadar düşünüyoruz? Bazen de bunlar o kadar hızlı oluveriyor ki birazcık huşu varsa o da gidiveriyor.

Her şeyden önce namazlarımız dinin direğidir, namazlarımızı aksatmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Sonra da namazlarımızın miracımız olması duasıyla Allah'a emanet olunuz.

RUMEYSA ÜLSEN

Bu haberler de ilginizi çekebilir