• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
MHP`den referandum açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini içeren anayasa değişikliğine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Halk oylaması sonuçlarının MHP aleyhine çarptırılması nedeniyle yazılı açıklama yapılmasına gerek duyulduğunu belirten Yalçın, referandumun takdire şayan bir demokratik olgunluk atmosferinde gerçekleştirildiğini, milletin tarihi bir sınavdan daha başarıyla çıktığını ifade etti. Sandıkta yüzde 51,4 ‘evet`, yüzde 48,6 ‘hayır` oyu çıktığını anımsatan Yalçın, anayasa değişikliğinin halk tarafından onaylandığını vurguladı.

“Devlet binası daha güçlü kolanlar üzerine oturacak”

Yalçın, referandumun Türkiye`nin geleceği açısından bir dönüm noktası olduğunun altını çizerek, yeni sistemin temellerinin atıldığını, bundan böyle siyaset kurumunun yeni bir istikamete yöneldiğini, yeni hükümet sisteminin taşlarının birer birer yerine konacağını ve devlet binasının daha güçlü kolonlar üzerine oturacağını ifade etti.
“Siyasi kutuplaşma mesajı okumak cinnettir”

Yalçın açıklamasına şöyle devam etti:
“Buna rağmen, iki aylık referandum süreci boyunca televizyonlara çıkan veya gazetelerdeki köşelerinde abuk sabuk ‘tefsir-i şerifler` sıralayan bazı medya mensupları ve yazarlar, halk oylamasının akşamında da aynı basiretsiz ve isabetsiz görüşlerini tekrarlamışlardır. Kimi; sonuçların Türkiye`yi iki partili bir sisteme ve kutuplaşmaya götürdüğünü, kimi de MHP seçmeninin referandumda ‘evet` oyu vermediğini ileri sürmüştür. Halk oylaması sonuçlarından siyasi kutuplaşma mesajı okumak cinnettir. Gerek ‘evet` gerekse ‘hayır` oylarının bileşenlerini doğru tahlil etmek, iyi okumak icap eder. Türk seçmeni fevkalade ferasetli bir tutum sergileyerek oylarını dengelemiş ve referandumun bir milletvekili genel seçimi veya belediye seçimi olmadığı mesajını vermiştir. Türk seçmeni, dünkü halk oylamasında bir siyasi parti tercihinde bulunmamış, bir sistem tercihi ortaya koymuştur. Seçmen, halk oylamasını ölüm kalım meselesi, Cumhuriyet`in mukadderatının oylaması gibi göstermek isteyenlere ders vermiştir.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir