• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 21 Şubat 2012 Salı Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.Com; `BATSO Yeni Anayasa Raporunu Cemil Çiçek`e Sundu`
Diyarbakır`da düzenlenen Yeni Anayasa Platformu "Türkiye konuşuyor" adı altında düzenlenen `anayasa vatandaş toplantısına` katılan BATSO yöneticileri, hazırladıkları Yeni Anayasa Raporunu TBMM Başkanı Cemil Çiçek`e sundu.
 
`Devlet Yetkililerine Roboski İçin Mektup`
Mazlum Der, İHD, Eşit Haklar İzleme Derneği ve Başkent Kadın Platformu Genel Merkezlerince kurulan "Roboski İçin Adalet Platformu" na destek veren STK`lar basın açıklaması yaparak Devlet yetkililerine mektup gönderdiler.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Dili Yok Etmek Allah`a Karşı Gelmektir`
21 Şubat Dünya Ana Dil Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Batman Özgür Eğitim-Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, her millet ve her dilin Allah`ın ayeti olduğunu ve yaşatılması gerektiğini belirterek, onu yok etmeye çalışmanın Allah`a karşı gelmek olduğu ve bunun günahların en büyüğü olduğunu kaydetti.
 
`Emniyet Personeli İntihar Etti`
Batman Emniyet Müdürlüğünde teknisyen olarak görev yapan bir kişi intihar etti.
 
Batman Barış Gazetesi; `Batman Emniyet Müdürlüğünde İki Personel İntihar Etti`
Batman`da Emniyet müdürlüğünde görevli Teknisyen yardımcısı olarak çalışan Hasan Düz, Emniyet müdürlüğü bodrum katındaki arşiv odasında tavana astığı iple yaşamına son verirken, tabanca ile kasığına ateş ederek yaşamanı son vermek isteyen diğer teknisyen Adil Çiftçi hastaneye kaldırıldı. İki intiharın borç yüzünden gerçekleştiği iddia edildi.
 
`4 KG Esrar Yakalandı`
Batman`da iki ayrı arama noktasında yapılan aramada 3 kilo 975 gram esrar ele geçirildi.
 
Batman Postası Gazetesi; `Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yönetilemiyor`
Sağlık Sen Batman Şubesi, Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesinin kalite performans katsayısı yerlerde sürünüyor açıklamasında bulundu.
 
`Batman`dan Uganda`ya Sağlık Köprüsü`
Batman Sağlık Eğitim Derneği`ne (BASED) üye gönüllü doktorlar sağlık taraması yapmak üzere Uganda ya hareket etti.
 
Batman Pusula Gazetesi; `KCK`dan Aranan İki Kişi İzmir`de Yakalandı`
Batman`da PKK şehir yapılanması KCK`dan aranan iki kişi İzmir`de yapılan operasyonda yakalandı.
 
`İki Kaza; Biri Ağır, 5 Yaralı`
Batman`da iki ayrı yerde meydana gelen kazada biri ağır toplam 5 kişi yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.
 
Batman Gazetesi; `Kazaya Davetiye Çıkarıyor`
Geçen yıl yapımı tamamlanan Gercüş Yemişli Köyü çukurlardan geçilmiyor. Gercüş ilçesine bağlı Yemişli köyünde ikamet eden araç sahibi Ergin Işık, yoldaki çukurlardan şikâyet ederken, "Sürekli kullandığım yol yüzünden aracımı devamlı tamirciye götürmek zorunda kalıyorum.
`Gercüş`te Çiftçiler Eğitildi`
GAP Tarımsal Eğitim Yayım Projesi (TEYAP) Batman-Siirt personelince Batman`ın Gercüş ilçesinde üzüm ve badem yetiştiriciliği konusunda eğitim verildi.
 
Batman Duruş Gazetesi; `Vali Şarman`dan Çarpıcı Açıklamalar!`
`Bombalı saldırı düzenleyen MİT muhbirini elimden aldılar. Faili meçhullerin zirve yaptığı yıllarda Batman`da 11 kişiyi öldüren bir patlama yaşanır. Sorumlusu kısa sürede yakalanır. Zanlı MİT için çalışmaktadır. Ama dönemin OHAL valisinin emri ile kurtarılır.`
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Roboski Adalet Platformundan Uludere Protestosu`
Batman`da Roboski Adalet Platformu adı altında toplanan bir grup, Şırnak ın Uludere ilçesinde ölen 34 kişinin hikâyesinin anlatıldığı mektupları Cumhurbaşkanlığı`na, Başbakanlığa, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı`na postalayarak Uludere olayını protesto etti.
 
Batman Umut Gazetesi; `Esnaftan Hırsızlık Tepkisi`
Batman`da yaşanan hırsızlık olaylarına karşı yetkililerin güvenlik önlemi almamasına tepki Bankalar Caddesi Esnafı, işyerlerini korumak için bekçi tutacaklarını ifade ettiler.
 
Batman Medya Gazetesi; `11 Korucuyu MİT Öldürdü`
Batman eski Valisi Salih Şarman, 11 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili 17 yıl sonra konuştu… Batman`da 1993-1997 yılları arasında görev yapan Batman eski Valisi Salih Şarman, 1995 yılında minibüs durağına yerleştirilen, 11 kişinin hayatını kaybettiği ve 16 kişinin yaralandığı olayı MİT`in yaptığını söyledi.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Kira Sayesinde Kar`ı Gördük`
Bölgede Batman kent merkezi dışında her yer beyaz örtüyle buluşurken, Batmanlılar, kar`ı Kira dağı sayesinde görebildi. Beyaz örtüyü görmek isteyenler 885 rakamlı Kira dağının zirvesine çıkıp kar keyfi yaşıyor.
(Veysi Demir - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir