• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
Van`da şehir kütüphanesi için ilk adımlar atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerde İl Halk Kütüphanesinin binası büyük ölçüde zarar görmüş ve kullanılamaz hale gelmişti.

İlde büyük eksiklik ve ihtiyaç hissedilen modern ve kapasite olarak daha büyük bir kütüphane binası İpekyolu Belediyesi tarafından projelendirilerek, Kültür ve Turizm Bakanlığının yer tahsisi sonucu şehre kazandırılıyor.

Mevcut İl Halk Kütüphanesinin bulunduğu alan İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş, Kültür Merkezleri Daire Başkanı Çağdaş Şener ve İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personelleri tarafından incelendi.

İnceleme sonrası heyet ile yapılan değerlendirme toplantısına Vali Yardımcıları İbrahim Özkan ve Mehmet Parlak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri katılım sağladı.

İçerisinde kültür ve bilim merkezinin de bulunacağı kütüphane projesinde, vatandaşların bilgi ve iletişim teknolojisi olanaklarından en üst düzeyde faydalanmalarını sağlayacak donanım, yazılım ve eğitim olanaklarına ücretsiz erişim amaçlanıyor.

Okullara fidan dikimi yapılıyor

Ayrıca, okulların çevresini yeşillendirmek için İpekyolu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile fidan dikme etkinliği yapıldı.

İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk'ün katılımıyla Fevzi Geyik İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında meyve, top akasya ve gül fidanları dikildi. Bu tür etkinliklerin diğer okullarda da devam edeceği ifade edildi.

Çocuklara meyvecilik kültürünü ve ağaç sevgisini aşılamak için yürütülen çalışmalarda, alana uygun okulların bahçelerinde "mini hobi" bahçeleri kuruluyor.

Proje kapsamındaki alanların etrafı elma, kiraz, şeftali ve armut ağaçları ile gül fideleriyle süsleniyor. Bu çalışma ile meyvecilik kültürünün küçük yaşta kazandırılması, çocuklara meyve yetiştiriciliğinin öğretilmesi ve çevrenin yeşillendirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda cami çevrelerinde de fidan dikimi yapılıyor. "Yeşil Bir İpekyolu" projesi kapsamında ilçede 10 bin ağaç dikilecek. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir