• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Sahte parayla alışveriş yaptığı iddia edilen kişi kameralara yansıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe'nin İpek Mahallesi'ndeki markete giren bir kiş,i sahte parayla alışveriş yaparak iş yeri sahibini dolandırdığı iddia edildi.

İş yeri sahibi Ali Çetin, paranın sonradan sahte olduğunu öğrendiğini zanlının yakalanması için suç duyurusunda bulunduğu söyledi.

Piyasada sahte paranın çok olmasından yakınan Çetin, başka esnafın da mağdur olmaması için dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde 24 yaşlarında bir gencin, dükkanına girerek sahte 100 TL verdiğini iddia eden Çetin, "Bir genç geldi, ufak tefek alışveriş yaptı ve  bana 100 TL verdi. Para üstünü verdim ardından bozdurmam için bir 100 TL daha verdi ama bozuk para bende olmadığı için bozdurmadım. Daha sonra çıkıp gitti. Bir toptancı geldi. Ondan bazı eşyalar aldım. Parayı verdiğimde ‘toptancı bu 100 TL sahtedir` dedi. Kamera kaydına baktım o genç parayı bana vermiş. Kamera görüntülerini emniyete teslim ettim ve adliyeye gidip suç duyurusunda bulundum. İnşallah tez zamanda yakalanır, adaletin karşısına çıkıp cezaevine girer. Ben mağdur oldum, iki gündür psikolojim bozuldu. O şahıstan davacıyım. Sahte para piyasada çoktur. Bu olay başıma geldi, başka esnafların başlarına gelmesin, uyanık olsunlar." diye konuştu. (Mehmet Aslan- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir