• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan `eyalet sistemi` iddialarına yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - TGRT Haber, Beyaz TV ve TV Net televizyon kanallarında gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniter devlet yapısı tartışmaları ile ilgili konuştu.

Huber Köşkü`nde gerçekleştirilen canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz TV`den Verda Yıldırım, TV Net`ten Nedret Ersanel ve TGRT Haber`den Batuhan Yaşar`ın sorularını cevaplayarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde gündeme getirilen üniter devlet yapısı ve eyalet sistemi tartışmaları ile ilgili bir soru üzerine "Bizim bugüne kadar üniter yapı üzerinde olumsuz bir açıklamamız oldu mu? Hiç. 14 yıllık yönetimimizde PKK terör örgütüyle bu konuda verdiğimiz mücadele, üniter yapının en güzel örneğidir. Onlar, bizim Güneydoğu, Doğu illerimizde üniter yapıyı sıkıntıya düşürecek açıklamalar yaptığı zaman onların karşısında aslanlar gibi dikilen biz olduk. Bayrağımıza yönelik bir şey olduğu zaman aslanlar gibi onların karşısında dikilen biz olduk." dedi.

"Danışmanımın açıklamasını çarpıttılar"

CHP`nini Hakkâri mitinginde bir tane Türk bayrağını gösteremediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onların çünkü oradaki güç kaynağı HDP'ydi. Onları arkalarına aldılar, onlarla beraber orada miting yaptılar. Bu konuyla ilgili olarak danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar, ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı." şeklinde konuştu.

"Bu ülkenin rejim meselesi 1923'te bitmiştir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok. Bir defa 'Rejimle ilgili kim herhangi bir olaya giderse karşısında ilk defa ben dururum' dedim. 1923'te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Ondan sonraki süreç sadece yönetim sistemleri meselesidir, şu anda da değişiklik yapılan konu, bir yeni yönetim sisteminin gelmesidir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir