• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cumhurbaşkanı`nın talimatıyla yaşlı kadın huzurevine yerleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te dükkandan bozma elektrik ve suyu olmayan sıvasız bir odada komşularının desteğiyle hayatını sürdüren 87 yaşındaki Ümmühani Dağcıoğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatıyla kendisine bir ev temin edilene kadar huzurevine yerleştirildi.

Şahinbey ilçesi Narlıtepe Mahallesi'nde çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Dağcıoğlu'nun durumunun basına yansıması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın talimatıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personelince Narlıtepe Mahallesi'ndeki evinden alınan Dağcıoğlu, Gaziantep Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, huzurevinde tek kişilik bir odaya yerleştirilen Ümmühani nineyi ziyaret etti. Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak, Ümmihani Dağcıoğlu'nun durumuyla ilgili bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda konuşan Dağcıoğlu, "Oğlum ben huzurevinde duramam. Bana harabe verin, bir oda verin. Bana yapacağımız en büyük iyilik budur.” dedi.

Şahin, Ümmühani nineyle ilgileneceğini, çevresinden uzak olmayan bir yerde kendisine bir ev temin edileceğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız 'Ümmühani teyzemiz nasıl rahat edecekse onun gereğini yapın' dedi. Talimatı bu yönde oldu.” ifadelerini kullandı.

Ümmühani Dağcıoğlu'nun durumundan haberdar olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sabah kendisini aradığını ve Dağcıoğlu'yla ilgilenmesi talimatını verdiğini söyleyen Şahin, Dağcıoğlu`nun huzurevinde birkaç gün misafir edileceğini ve en iyi şekilde bakılacağını belirterek şunları kaydetti:

“Teknik ekibimiz gidip teyzemizin evine bakacak. Ümmihani ninemize Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Basında çıkan haberlerden sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz konuya hızlı bir şekilde müdahale etti. Sabah Cumhurbaşkanımız aradı, ben de programımı yeniden düzenleyerek hemen Ümmühani teyzemizi görmeye geldik. Ümmühani teyzemiz huzurevimizde ve her konuda destek verilecek. O hemen evine dönmek istiyor. Belediye olarak kendisinin daha sağlıklı şartlarda yaşamasıyla ilgili neler yapılması lazım. Bununla ilgili teknik ekibimiz eve gitti. Teyzemizi de burada ağırlayacağız.”

"Bizim medeniyetimiz, inancımız yaşlılarımıza hizmet etmeyi, hürmet etmeyi emrediyor" diyen Şahin, “Ümmühani teyzemizin kendi evine dönme arzusu var. Evindeki ortamını iyileştirecek şekilde gerekli düzenlemeleri yapacağız. Onların hayır duasıyla bugünlere geldik. Cumhurbaşkanımız da bu konudaki hassasiyeti çok yüksektir. Bakanlığım döneminde de 'Dokunamadığınız kimse kalmasın' talimatı verdi. Bugün de o hassasiyetle bizi aradı. Bakanlığımız gerekli her türlü desteği veriyor, biz de teyzemizle ilgilenip onun istediği şekilde, onu mutlu edecek her türlü tedbiri alacağız.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir