• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
Mardin`de yapı denetimi istişare toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün rutin olarak düzenlediği yapı denetimi istişare toplantılarının 16'ncısı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya İl Müdür Vekili Mesut Ağrakçe, Yapı Denetim Şube Müdürü Alaattin Demirat, Şehir Planlayıcısı Zahide Akyüz, Jeofizik Mühendisi Hüseyin Soner Özer, Elektrik-Elektronik Mühendisi Şahin Erman, yapı denetim şirketlerinin denetçileri, proje ve uygulama denetçileri ile kontrol elemanları katıldı.

Toplantıda yapı denetim kanunu hakkında bilgi verildi. Katılımcılara hitap eden Ağrakçe, değişen 4708 sayılı kanunun bazı maddelerinin yapı denetim kuruluşlarına çok ağır idari ve hukuki müeyyideler getirdiğini belirtti.

Yapı denetim şirketlerinin mevzuata riayet etmesini isteyen Ağrakçe, Mardin'deki yapı sektörünün istenilen düzeye getirilmesine herkesin katkı sunması gerektiğini dile getirdi.

Son olarak Ağrakçe, mevzuata uymayan yapı denetim kuruluşlarına ve hazır beton üreten tesislere idari para cezası kesileceğini ifade etti. (M. Salih Keskin-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir